Saopštenje Srpske napredne stranke Gradski odbor Čačak

Doktor Aleksandar Radojević, lider Grupe građana „Za napredniji Čačak“ konstantno zloupotrebljava svoje zvanje i radno mesto za političku promociju. Zdravstvo je jedna od oblasti u koju, koliko se god novca uloži, nikad nije dovoljno i građani su uvek osetljivi na tu temu. Propusta sigurno ima i jasno je da smo još uvek daleko od nivoa pružanja zdravstvenih usluga koji postoji u Zapadnoj Evropi ili Skandinaviji.

Međutim, postavlja se pitanje zašto bi baš Aleksandar Radojević bio dežurna ptica zloslutnica? Šta je on konkretno uradio za čačansko zdravstvo dok je bio narodni poslanik i poverenik Srpske napredne stranke u našem gradu? Da li je u to vreme držao konferencije za novinare i paušalno iznosio službene podatke iz ustanove u kojoj radi? Da li se to možda pojavila naknadna pamet?

Da za čačansko zdravstvo nije urađeno gotovo ništa dok se pitao Radojević, to je svima jasno. Nakon tog perioda čačanska Bolnica je dobila renovirano porodilište i angio salu u vrednosti od preko milion evra.

Zanimljivo je da paušalnu informaciju o odlasku medicinskih sestara u inostranstvo on iznosi posle najave novog povećanja plata u zdravstvu. I ne samo to. Veći broj aktera na političkoj sceni Čačka može da potvrdi da je Aleksandar Radojević tokom 2015. godine bio upitan da preuzme odgovornost za upravljanje čačanskom Bolnicom, ali je, verovali ili ne, odgovorio da nije zainteresovan, jer tu ima mnogo posla, a njemu je ipak lakše da bude narodni poslanik.

Da radi ne može, ali da kritikuje i pametuje, to uvek može. Red za „uraditi” je uvek bio mnogo kraći nego red za „kritikovati”. To se najbolje vidi na primeru bivšeg narodnog poslanika Aleksandra Radojevića.

Da ne bude kako samo kritikujemo, ima nešto što treba i pohvaliti. Radojević se posle smrti više građana Srbije od morbila, sve manje predstavlja kao protivnik vakcinacije i tako treba da ostane, jer ako je on svoju decu vakcinisao, zašto to ne bi uradili i ostali roditelji. Nadajmo se da mu Jelena Karleuša to neće zameriti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here