Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Humanitarni tiket u podne: Dragan Milutinović tipuje za dečaka Marka Obrenića

post-title


Kompanija MOZZART nastavlja sa svojim društveno odgovornim aktivnostima. Samo jedna u nizu plemenitih akcija je “Humanitarni tiket u podne”. Svakog dana tačno u 12.00 sati na našem portalu imamo jednu poznatu ličnost kao gosta. Dobrotvorni kladioci na raspolaganju imaju po 10.000 dinara za sastavljanje jednog plemenitog tiketa. Ukoliko listić “prođe” dobijenu sumu novca MOZZART donira u humanitarne svrhe. Adresu, odnosno bolnicu, humanitarnu fondaciju, udruženje obolelih, bolesnog pojedinca, sportski kolektiv…bira naš gost. MOZZART je do sad samo u ovoj akciji donirao ravno 7.549.760, 00 dinara. Ne smemo zaboraviti ni na kompanijske donacije koje su otišle u Republiku Srpsku.

Do naredne nedelje naši gosti u plemenitom listiću su: fudbaler Filip Kostić, košarkaši Vanja Marinković i Dragan Gagi Milosavljević, vaterpolista Dušan Mandić, još jedan fudbalski reprezentativac Luka Milivojević, ali i još jedan član vaterpolo reprezentacije Srbije Duško Pijetlović.

Ponedeljak smo rezervisali za pukovnika doktora medicine Dragana Milutinovića, specijalistu opšte hirurgije. Između ostalog, bio je načelnik odeljenja za gastrointestinalnu hirurgiju VMA, načelnik operacionog bloka naše prestižne zdravstvene ustanove. Član je Nacionalnog udruženja za kliničku ishranu Srbije, hiruške sekcije Srpskog lekarskog društva, Nacionalnog udruženja herniologa…Dobitnik je više nagrada i pohvala.

Predsednik je Udruženja Čačana u Beogradu, a potencijalni dobitak usmeriće za dečaka Marka Obrenića o kome brine samohrani otac Dragan.

Vreme je današnje humanitarno tipovanje…

Poznati hirurg je krenuo od srpske Superlige, SPARTAK – MAČVA. Subotičani su bili solidni u poslednje dve utakmice u Ligi Evrope. Kod kuće su odigrali nerešeno, u gostima su slavili. Klub iz Šapca je dobio jednu kontrolnu utakmicu, a jednu je izgbio. Međusobni skor je na strani Mačve, 1:0:2.

“Verujem da će Mačva dati makar jedan gol na meču, tm2 1+”.

Naš humanitarni kladilac skoknuo je do Češke, utakmica OSTRAVA – JABLONEC. Gosti ne znaju za poraz u poslednje tri utakmice. Poslednji trijumf je bio više nego ubedljiv 17:0. Ostrava je poražena u poslednje dve provere, ali je pre toga tri puta slavila i to bez primljenog gola. Istorija je blago na strani gostujućeg sastava, 8:12:12.

“Ako verujem statistici onda očekujem od dva do četiri gola, UG 2-4”.

Hiruškom preciznošću naš gost je odabrao šta će odigrati na utakmici danskog šampionata, HOBRO – KOPENHAGEN. Rivali nisu bili uspešni u prvom kolu, imaju po poraz. Domaćima je to bio treći neuspeh u nizu, gostima drugi uzastopni. Statistika međusobnih duela je na strani Kopenhagena, 2:1:5.

“Prednost dajem gostima, ali uz malu rezervu pa ću pokušati sa kombinacijom, kmb X2&2+”.

I plemeniti listić nastavljamo duelom sa Ostrva, Irska, KORK SITI – DERI SITI. Kork ima preko 20 bodova viška u odnosu na rivala. Ipak, i tri povezana poraza bez datog gola. Dinamo Minsk je bio bolji od Deri Sitija u dvomeču Lige Evrope. Međusobni skor je 13:9:5.

“Ponovo pokušavam sa ukupnim brojem golova od dva do četiri, ug 2-4”.

Za kraj liga Švedske, NORĆEPING – ELFSBORG. Domaći znatno bolje stoje na tabeli, zauzimaju treće mesto. U poslednja dva duela imaju remi i trijumf. Elfsborg je bez poraza u svih pet poslednjih duela. Istorija kaže 5:9:17.

“Očekujem da će doći tri i više golova, UG 3+”, konstatovao je doktor  Dragan Milutinović.

Pored dobrotvornog tiketa MOZZART ima niz društveno odgovornih aktivnosti.

Veliki odjek u javnosti ima naša akciju “Sto terena za jednu igru” u kojoj smo obnovili i svečano otvorili tačno 62 košarkaška igrališta. Tereni su otvoreni i u čast srpskih reprezentativca Nemanje Bjelice,odnosno, Marka Gudurića. Poslednji košarkaški teren Mozzart je svečano otvorio u Kruševcu, a poneo je ime našeg reprezentativca Dragana Gagija Milosavljevića. Slede Kragujevac, Niš, Loznica, Tara…i tako do stotog terena!

MOZZART je generalni sponzor sporta na BU. Donirao je više od 1.000 televizora bolnicama i školama u Srbiji. Za vojne bolnice u Srbiji otišlo je čak 400 televizora. Poslednja donacija usmerena je za sport u Vojsci Srbije i iznosi fantastičnih 100.000 evra. Kompanija je podr\ala i najveći festival pisaca za decu u Srbiji “Vitezovo proleće”, a nagrada za kompaniju je stigla u vidu Zlatne povelje.

Priznanje za MOZZART stiglo je i od Ragbi saveza Srbije jer je naša kompanija pomogla u obeležavanju stogodišnjice ragbija u Srbiji. Poznato je da je MOZZART pomagao kragujevački klub američkog fudbala Divlji veprovi. Doniramo sportsku opremu manjim klubovima iz cele Srbije. Akcija se zove “Novi dresovi za nove šampione”. Preko 70 klubova je dobilo našu opremu. Jedan od poslednjih je ŽOK “Zaječar”. Pomažemo fondacije “Podrži život”, “Budi human”, subotičku “Kolevku”, UDUS, NURDOR, Život, Zajedno za život, Koš za sreću, SOS Dečja sela, Tiršovu, Zvečansku…

Naš plemeniti kladilac uputio je i jedan apel:

Za pomoć nam se obratio gospodin Dragan Obrenić iz Konjevića kod Čačka. Gospodin Obrenić je samohrani otac koji sam brine o svom sinu Marku. Mali Marko o kome smo već pisali je rođen sa svega 1.1 kg težine i potrebna mu je svakodnevna medicinska nega. Zbog toga je otac Dragan prinuđen da ga svaki dan po dva puta vodi u čačansku bolnicu na tretman, a nekoliko puta mesečno i za Beograd. Kao samohrani otac dečaka kome je potrebna konstantna dnevna nega i pažnja Dragan ne može da nađe stalno zaposlenje.

Pozivamo sve one koji mogu finansijski da pomognu Draganu i malom Marku da uplate pomoć na tekući račun broj 205-9011005175091-06 koji Dragan Obrenić, otac malog Marka ima otvoren kod Komercijalne Banke. Za ostale vrste pomoći možete se javiti Udruženju Čačana u Beogradu porukom na Fejsbuk profilima “Udruženje Čačana u Beogradu” i “Udr Ča u Bgd” ili na mejl udruzenjecacana@gmail.com, a mi ćemo vaš kontakt proslediti Draganu.

Tekući račun: Dragan Obrenić 205-9011005175091-06 Komercijalna Banka



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar