Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Nikad više manifestacija u Čačku i okolini proteklog vikenda

post-title


U Čačku su proteklih nekoliko dana održane četiri manifestacije. Neke od njih trajale su dva, tri dana.

Sve je počelo Etno festom na kom je nastupilo nekoliko kulturno umetničkih društava iz Čačka, ali i inostranstva.

U petak su brojni građani mogli da prate igre na vodi, odnosno "City games". Čačani nažalost nisu uspeli da se plasiraju u finale koje je u nedelju uodržano na Zlatiboru.

I dok su neki bodrili učesnike igara na vodi, neki su se oprobali u latino plesovima, u okviru Salsa Fabrika Specijala. Plesovi su trajali tri dana, a održano je i nekoliko radionica.

U dane vikenda Prislonica je po 31. put bila domaćin tradicionalne manifestacije Sabor frulaša Srbije "Oj Moravo", gde su se takmičili najbolji frulaši iz gotovo svih krajeva zemlje.

U toku se jedino održava Karusel.

Istovremeno u okolnim opštinama održane su brojne manifestacije. Tako je u Lučanima održan Sabor rokenrola, u Arilju su nastupili Divna Ljubojević i hor Melodi u okviru manifestacije ARLEMM, Vrnjačka Banja je bila u znaku karnevala i brojnih koncerata, a u Bajinoj Bašti ljubitelji splavarenja mogli su da uživaju na Drinskoj regati. Takođe, u okviru Most festa u tom mestu održani su brojni koncerti domaćih folk, pop i rok izvođača.

Ovako buran vikend odavno nije zabeležen, pa se postavlja pitanje da li je bilo neophodno organizovati sve manifestacije u isto vreme, s obzirom da u avgustu neće biti previše dešavanja.

Predstojećeg vikenda u Čačku će biti održana manifestacija Dani Ljubića, a u Kraljevu više puta odlagani "Veseli spust".

Početkom avgusta u Vrnjačkoj Banji biće održan "Love fest", a zatim Sabor trubača u Guči.

Media portal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar