U cilju bezbednijeg saobraćaja danas u Milanovcu postavljeno 2 dopler radara i deset svetlosnih saobraćajnih znakova „Pera pešak“.

Ugradnjom dva dopler radara na ulasku u Gornji Milanovac iz pravaca Beograd i Čačak i deset „Pera pešaka„ u oblasti škola i vrtića lokalna vlast je na još jedan način ove godine pokazala brigu o saobraćaju u Milanovačkoj opštini. Obzirom da se bliži početak školske godine danas postavljeni znakovi bi trebalo da skrenu pažnju nesavesnim vozačima da više vode računa u zonama kuda se deca najviše kreću.

„To ne znači da smo do sada imali problema sa vozačima kada su u pitanju ove zone ali mi moramo učiniti sve da naša deca budu bezbedna kako na putu do škole tako i u školskom dvorištu i školskoj zgradi. Sve milanovačke škole smo opremili najsavremenijom video opremom. Kamere su postavljena na ključnim raskrsnicama u gradu, ove godine smo uveli i gradski prevoz nakon dužeg perioda. Prethodne dve godine prvacima smo ukazivali na ponašanje u saobraćaju darujući im „Pažljivka“ – priručnik namenjen deci tog uzrasta koji ima edukativni karakter“, istakao je predsednik opštine Dejan Kovačević.

Dopler radari pored informativne i upozoravajuće uloge koje imaju na postavnjenim lokacijama, beležiće i statistiku prolaska vozila iz dva pravca i u oba smera na mestima gde se nalaze. Takođe pored broja vozila koja izlaze i ulaze u grad ovi pametni uređaji pamtiće i broj napravljenih prekršaja u toku cele godine. Inače i radari i svetlosni znaci „Pera pešak“ koriste nezavisno napajanje putem solarnog panela koji je postavljen na svaki znak posebno. Nabavka, isporuka i ugradnja ove signalizacije koštala je 1.188.000 dianra sa PDV-om.
Lokalna samouprava je opredelila velika sredstva u ovoj godina kako bi poboljšala stanje na lokalnim i nekategorisanim putevima za koje je i nadležna. Uskoro kreće rekonstrukcija odnosno izrada novih saobraćanica kako na gradskom tako i na seoskom području.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here