Zvanično počela gradnja Forverkove fabrike u Preljini, Vučić i Miler ubacili vremensku kapsulu.

Simboličnim spuštanjem vremenske kapsule, izvršni direktor Forverka, Jirgen Miler i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ozvaničili su počela gradnja fabrike nemačke kompanije Forverk, u Industrijskoj zoni u Preljini.

Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, rekao je da je ovo veliki dan za Čačak, zahvalivši se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, jer su pregovori sa nemačkom kompanijom počeli još u vreme kad je bio premijer.

“Koliko mi je poznato, Čačak, ali i Moravički okrug nisu imali ovakvu investiciju poslednjih 45 godina. Pre devet meseci ovde je bio hipodrom i sa mnogo htenja, volje uspeli samo da obezbedimo uslove za početak radova”, naveo je Todorović.

“Često volim da kažem da je ova lokacija raskrsnica svih puteva i da je Beograd prestonica Srbije, a Čačak centar sveta. Ovde će se ukrštati Koridori 10 i 11, jer će vrlo brzo krenuti Moraviski koridor, zatim autoput ka Požegi, uskoro ćemo biti otvorena deonica do obrenovca, a zatim i do Beograda, da li je to neko nekada radio. Idemo dalje, nema stajanja”, naveo je Todorović.

On kaže da je cilj razvijanje Čačka, Srbije.

“Neko kaže da predsednik Srbije mrzi Čačak. Daj bože da svi mrze Čačak kao Aleksandar Vučić”, izjavio je Todorović.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here