Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Vaterpolisti Srbije nokautirali Hrvate za finale Evropskog prvenstva

post-title


Trostruki uzastopni šampiona Evrope nema nameru da preda krunu! Pa taman tamo stajao i najveći rival i aktuelni svetski prvak. U balkanskom vaterpolo klasiku, Srbija je savladala Hrvatku 9:7 i plasirala se u finale EP u Barseloni gde će igrati za četvrto uzastopno evropsko zlato. Samo je Mađarska pre skoro 90 godina uspela da veže četiri titule prvaka Evrope... Sada tu šansu imaju i fenomenalni srpski Delfini! U finalu ih čekaju Španci ili Italijani.

Srbi su sa kamatom vratili Hrvatima za poraz u polufinalu SP prošlog leta u Budimpešti. I pokazali da su i dalje sila broj jedan u vaterpolu. Ta pobeda u Budimpešti očigledno nije bila najava neke bitnije promene snaga u svetskom vaterpolu.

Srbija je danas bila dominantna, agresivna, koncentrisana, precizna... U svemu je nadvisila Hrvatsku u bazenu. Vodila je od početka do kraja, kontrolisala situacija, bila opasnija u napadu, organizovanija u odbrani. Više se oslanjala na timsku igru nego na indivdualni kvalitet i zasluženo preko Hrvatske uplovila u finale.

Hrvati su bili ravnopravni samo do sredine prve četvrtine kada su dva puta stizali vođstvo Srbije i dolazili do izjednačenja (2:2). A onda su Delfini stegli odbranu i razgoropadili se u napadu. Miloš Ćuk je bio tajno oružje Delfina. Sa tri gola u prvoj četvrtini je potpuno rasturio šablone hrvatske odbrane i doneo nam 5:3 u prvoj četvrtini. Sjajno smo tada koristili igrača više, a Andrija Prlainović je majstorski razigravao saigrače. A kada je Ćuk dobio crveni karton zbog duela sa Fatovićem, proradila je levica Dušana Mandića...

Srbija je u prvom poluvremenu igrala mnogo bolju odbranu od Hrvatske na čijem golu Bijač nije uspevao skoro ništa da odbrani. Za razliku od našeg Baneta Mitrovića koji je u poslednjim napadima obe četvrtine bio sjajan u situacijama sa igačem manje i frustrirao hrvatske šutere. Bile su to mnogo važne odbrane.

Odlično je odbrana funkcionisala i u drugom poluvremenu, a kada je Stefan Mitrović devet i po minuta pre kraja pogodio za 7:4, Delfini su držali pobedu u rukama. Nastavili su u istom stilu do kraja, Prlainović je postigao mnogo važan gol za 8:5 i tada je bilo gotovo... Smanjili su Hrvati iz peterca, ali je Mandić fantastičnim lobom za 9:6 prelomio pitanje finaliste. U velikom stilu je stavio tačku na ovaj meč.

Sa tri gola u prvoj četvrtini, Ćuk je bio jedan od junaka pobede. Potom je ulogi lidera preuzeo Mandić. Ali sjajni su bili i golman Mitrović, fenomenalni asistent i strelac Prlainović, kapiten FilipovićRašović i Aleksić u odbrani...



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar