Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Milica Dačić: Dolaskom investitora narednih godina očekujemo veći priliv u budžet

post-title


Članovi Gradskog veća u Čačku, na današnjoj sednici izabrali su članove komisije koja će odlučivati o medijskim projektima.

Od pristiglih sedam predloga, članovi Veća odlučili su da komisiju čine Zoran Marjanović na predlog Društva novinara Vojvodine, Alem Rovčanin na predlog Udruženja sportskih novinara Srbije i Marina Mirković koju je predložilo Profesionalno udruženje novinara Srbije.

Na sednici je usvojen izveštaj o izvršenju budžeta za prvih šest meseci. U tom periodu ostvaren je prihod u iznosu od 1.600.000.000 dinara, što je 40,59 odsto.

Kao i do sada najveći prihodi su od poreza na zarade oko 670.000.000 i poreza na imovinu oko 190.000.000 dinara.

"Uskoro krećemo sa realizacijom nekih projekata, a neki privodimo kraju. Rekonstrukcija Doma vojske za potrebe biblioteke trebalo bi da bude završena do kraja godine, ali biće neophodno da obezbedimo i opremnu zbog čega će biti raspisan novi tender. Podsetiću da je toku realizacija još nekih projekata poput izgradnje fiskulturne sale na prostoru između specijalne škole '1. novembar' i ustanove Zračak", rekla zamenica gradonačelnika Milica Dačić.

Prema njenim rečima, tekući transferi od republičkih vlasti su redovni i polovinom avgusta počinje rekonstrukcija skupštinske sale za šta su dobijena sredstva od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave u iznosu od 12.000.000 dinara.

Ona je izrazila očekivanje da će dolaskom stranih investitora u gradski budžet se sliti više sredstava od poreza na zarade.

Kada je reč o dodeli sredstava udruženjima, Dačić kaže da su opredeljena sredstva gotovo sva utrošena.

"Udruženjima je opredeljeno 10.200.000 dinara. Za deo koji se odnosi na ekologiju ostalo je malo sredstva, a za mlade je u potpunosti ostvaren budžet. Imamo 33 udruženja koja su u programu društvenih i humanitarnih organizacija koje su dobila sredstva. Ona udruženja koja nisu imala potpunu dokumentaciju u trenutku otvaranja ponuda bila su pozvana da dopune dokumentaciju kako bi mogli da učestvuju na ovom konkursu", zaključila je Dačić.

Media portal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar