Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Usvojena odluka o izvršenju budžeta i odobreni novi kilometri asfalta

post-title


Izveštaj o izvršenju budžeta, predlog rešenja o rasporedu sredstava koja će biti utrošena u infrastrukturne projekte neke su od tačaka koje su se našle na dnevnom redu današnje sednice Opštinskog veća.

Pored 5 lokalnih 23 nekategorisana puta za čije je asfaltiranje Opštinsko veće već dalo odobrenje, današnjom odlukom sredstva u iznosu od 21.729.849,60 dinara raspoređuju se se na asfaltiranje sledećih lokalnih puteva: Beršići-Galič, Sinoševići-Vrnčani, Dragolj – Širokovac, Brusnica – Jelići.

Komentarišući odluku o izvršenju budžeta predsednik Kovačević je istakao da su svi budžetski korisnici izvršili budžet sa oko 45% za prvih šest meseci ove godine a da se posebno vodi računa da potrošnja novca koji dolazi na budžet bude racionalna kako ne bi došli do problema sa likvidnošću.

Na današnjem zasedanju Opštinskog veća našla se i izmena finansijskog plana Apotekarske ustanove Gornji Milanovac:

„Ja sam presrećan što smo uspeli da rešimo problem apoteke u smislu radnika koji su zadovoljni što su dobili novog poslodavca i što će narednih deset godina imati sigurne zarade. Uspeli smo da rešimo problem nedostatka lekova na seoskom području. U narednih nekoliko dana očekujem otvaranje apoteka u Pranjanima i na Rudniku a zatim i u samom gradu. Čekali smo da svi radnici dobiju socijalni program, kako bi mogao novi poslodavac da ih preuzme.Niko ne ostaje bez posla što je jako važno.Država je usvojila finansijski plan i oni će dobiti svoje zaostale zarade. Dobiće otpremnine koje im po zakonu pripadaju. Što je najbitnije radiće kod novog poslodavca „Femili farm“.Čekali smo da svi radnici mogu zakonski da pređu kod novog poslodavca i ovim ćemo, u nekoliko narednih dana, okončati agoniju oko nedostatka lekova prvenstveno na seoskom području“ istakao je Kovačević.

Pred članovima Opštinskog veća našao se i Izveštaj JKP „Gornji Milanovac“. Kroz izlaganje v.d direktora Ivana Lazića apostrofirano je realno stanje u tom preduzeću.

Presedavajući Opštinskim većem Dejan Kovačević komentarišući ovaj izveštaj istakao je da u ovom preduzeću postoje ogromni gubici iz predhodnog perioda:

„Ono što je realnost jeste da je ukupan gubitak iz predhodnih godina 50 miliona dinara. To je ogroman gubitak i za JKP „Gornji Milanovac“ i za sam grad. Ono što je rađeno državna revizija utvrđuje ovih dana i ja očekujem podnošenje krivičnih prijava protiv odgovornih koji su u tom periodu vodili Javno komunalno preduzeće. Nije normalno da dugovanja koja su starija od godinu dana knjižite u prihode, nije normalno da se ne razreši problem oko imovine koji su po zakonu bili dužni da uradite, nije normalno da se bez saglasnosti osnivača donose odluke na upravnim odborima. Odgovorni koji su načinili ovolike gubitke će naravno odgovarati “.

Milanovački većnici usvojili su i predlog zaključka o davanju saglasnosti na Odluku Saveta mesne zajednice Takovo o visini naknade za postavljanje šatri, suncobrana za vreme vašara u Takovu kao i rešenje o upotrebi sredstava iz tekuće budžetske rezerve.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar