Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Pajović: I radnici Doma zdravlja odlaze u Nemačku

post-title


Direktor čačanskog Doma zdravlja Aleksandar Pajović, izjavio je da postoji nekoliko zdravstvenih radnika koji su uzeli neplaćemo odsustvo, na šta imaju pravo po zakonu, i nalaze se na radu u nemačkim zdravstvenim ustanovama.

"Da li će se vratiti ili neće, još ne znamo, ali postoji trend oslaska na rad u Nemačku. Kod nas nema nasovnih odlazaka, ali činjenica je da tih primera ima i u našoj ustanovi", naveo je Pajović.

Prema njegovim rečima, kadrova treba, dodajući da nedostajući kadar popunjavaju zapošljavanjem na određeno.

"Svakog od 01. do 05. obraćamo se resornom ministarstvu i očekujemo da ćemo dobiti nekoliko zdravstvenih radnika. Problem je što nama treba i nemedicinskog kadra, mislim na vozače, spremačice, ali sve teže se dobijaju dozvole za nemedicinski kadar", objasnio je Pajović.

Očekuje da će tokom leta ili početkom jeseni biti raspisan konkurs za prijem novih lekara i sestara.

Govoreći o zakazivanju pregleda preko kol centra, Pajović kaže da je to jedna od opcija, dodajući da i dalje može da se zakazuju pregledi i na dosadašnji način.

"Insistira se na zakazivanje putem kol centra i to dovodi do jedne vrste konfuzije. Imamo različita mišljenja o svemu tome, ali to je naša obaveza i nemamo pravo na komentar i drugačiji rad", objasnio je Pajović.

Kada je reč o evantualnoj izgradnji novog Doma zdravlja u Ljubiću, Pajović kaže da je nastao problem oko lokacije i imovinskih odnosa.

"Opredelili samo sredstva za rekonstrukciju postojećeg Doma zdravlja u Ljubiću, kao i nekoliko objekata na seoskom području", naveo je Pajović.

Media portal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar