Teže nismo mogli ni da zamislimo! U neverovatnom finalu Evropskog prvenstva u Barseloni, reprizi spektakularnog finala Svetskog prvenstva u Rimu, Delfini su posle izvođenja peteraca savladali Španiju i četvrti put uzastopno postali prvaci Evrope – 7:7, petercima 5:4.

Mnogo problema smo sami sebi napravili u bazenu. Nervozni, bez samopouzdanja, koje je dodatno povećavano promašajima, odnosno odbranama neverovatnog Danijela Lopeza Pineda.

Seriju promašaja otvorio je Filip Filipović, koji nije uspeo da pogodi tri vezana šuta na startu utakmice, razbranio Lopeza, a onda je postajalo sve teže kako su Španci preuzeli vođstvo, a onda u dva navrata imali i po dva gola prednosti.

Srpski napad je bio na visini zadatka tek u drugom delu treće četvrtine, kada su izabranici Dejana Savića rezultat 3:5 za samo par minuta doveli do vođstva od 6:5, ali je onda usledio potez utakmice i lob Munariza u poslednjim sekundama treće deonice, koji je predstavljao samo najavu stravično teške četvrte četvrtine.

Igra živaca je trajala do poslednjeg sekunda. Delfini su poveli golom Jakšića, ali je Špancima produžetke doneo Maljarh.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here