Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Obradović: Doneli smo pravu odluku

post-title


Ako se neko dvoumi da li je naša odluka da postanemo osnivači Saveza Srbije dobra, nakon serije medijskih napada na Dveri, dobili smo definitivnu potvrdu da smo doneli pravu odluku, izjavio je danas u Čačku predsednik Dveri Boško Obradović.

Obradović je rekao da je nakon višemesečnih diskusija unutar Pokreta, pet sastanak Predsedništva i dva Glavna odbora, uz anketiranje svih gradskih i opštinskih organizacija i uglednih pojedinaca i prijatelja Dveri, doneta odluka ubedljivom većinom da se stupi u Svez sa Srbiju kao jedinu opozicionu šansu da se smeni aktuelna vlast.

"Ne krijemo da je bilo različitih mišljenja i da je bilo onih koji su se izjasnili protiv ulaska u Savez Srbije. To je potpuno normalno, zato što smo mi demokratska politička organizacija. I kao što ste mogli čuti od više naših saboraca koji su glasali protiv Saveza, oni ostaju u Pokretu i poštuju volju većine i ne žele da nasedaju na režimske provokacije o nekakvim podelama u Dverima kojih nema", naglasio je Obradović.

On kaže da je sada kod Aleksandra Vučića prisutna panika i nervoza i da će ona biti još više izraženija u narednom periodu.

"Po prvi put njemu će na crtu izaći jaka opozicija sa konretnim programskim tačkama za rušenje njegove koruptivne i krimanalne vlasti", naveo je Obradović.

Odgovarajući na pitanje novinara, kako su se odlučili da uđu u Savez sa Demokratskom strankom, imajući u vidu ranije nesuglasice, Obradović je rekao da bi bilo još teže u pregovorima da je ostalo staro rukovodstvo.

"Ono što je ključno uticalo na našu odluku, jeste činjenica da se Dveri nisu odrekle nijedne svoje ideje, ni ideologije. Naša kolacija ima mogućnost da se bazira na razlikama, ili na zajedničkom programu i postizanju istog cilja, a mi smo se odlučili za ovo drugo", istakao je Obradović.

Prema njegovim rečima, prva tribina Saveza za Srbiju biće održana u sredu, 01. avgsuta sa početkom u 19:00 sati u Šabačkom pozorištu.

Media portal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar