Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Održani “Dani Ljubića”

post-title


Manifestacija „Dani Ljubića“ održana je 28. i 29. jula na brdu Ljubiću, u okviru Memorijalnog kompleksa.

Prvog dana, vremenske prilike, velike količine padavina u popodnevnim i večernjim časovima, odložile su početak programa, koji je bio najavljen za 19 časova. I pored loših vremenskih uslova, Pravoslavno sportsko društvo „Sveta Srbija“ i glumačka trupa Ivana Vučkovića izveli su svoje programe u večernjim časovima, kada je kiša prestala.

Drugog dana "Pasuljijada”, lepo i sunčano vreme i veliki broj posetilaca na brdu Ljubiću, koji su imali priliku da uživaju u celodnevnom programu - Spoj tradicije i savremenog, mladih i starijih, kulturno-umetnički program i sportske aktivnosti.

U nedelju, 29. jula, 20 ekipa takmičilo se u kuvanju pasulja u kotliću, veliki broj učesnika se takmičio u brzom jedenju pasulja, brzom ispijanju piva, nadvlačenju konopca, bacanju kamena sa ramena, skoku u dalj. Najbolja takmičarska ekipa, koja je osvojila prvo mesto u kuvanju pasulja je ekipa iz Prijevora.

Posetioci su uživali u kulturno-umetničkom programu u toku dana (kulturno-umetnička društva, guslari, zdravičari, trubački orkestar i dr), kao i u izložbi i degustaciji starih jela od pasulja, a u večernjim časovima u muzičkom programu.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar