Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Humanitarni tiket u podne: Marko Radovanović tipuje za Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj

post-title


Kompanija Mozzart, koja se prepoznaje po humanitarnim aktivnostima i društveno odgovornom poslovanju, je samo u okviru Plemenitog tiketa u podne donirala ravno 7.673.960,00 dinara. Poslednji dobitnik bio je zlatni vaterpolista Duško Pijetlović. Ukupni koeficijent iznosio je 11,42 za dobitak od tačno 114.200 dinara koje će, po Pijetlovićevoj želji, kompanija MOZZART donirati Sigurnoj kući u Novom Sadu.

Zahvalnost dugujemo svim našim poznatim ličnostima učesnicima plemenitog listića. Sredstva smo donirali na preko 60 adresa, a humanitarnih dobitnika do sad je bilo tačno 130. Ne smemo zaboraviti ni na Mozzartove donacije koje su otišle u Republiku Srpsku. Poslednjih dana gosti dobrotvornog tiketa bili su vaterpolisti, malo prelazimo na poznate iz sveta košarke...

Marko Radovanović je krilni centar kluba iz Železnika. Prve košarkaške korake napravio je u čačanskoj Mladosti. Ubrzo je prešao u juniore Crvene zvezde sa kojima je nešto kasnije pokorio Stari kontinent. Prvi profesionalni ugovor parafirao je sa “crveno – belima”, ali je potom prosleđen u FMP. Sezonu 2016/17 počeo je u čačanskom Borcu, ali se opet vratio u redove Pantera. Na kontinentalnim šampionatima, kadetskom i juniorskom, okitio se bronzom i srebrom, a evo kako je sastavio plemeniti tiket, ciljano za Tiršovu.

Marko je krenuo od kvalifikacionih utakmica za Ligu šampiona. Revanš meč KARABAG – KUKEŠI. Prvi duel je okončan bez pogodaka. Tim iz Azerbejdžana je pre duela sa ekipom iz Albanije bio bolji od Olimpije. Kukeš je eliminisao Valetu. Statistika nam nije od pomoći, ali naš gost smatra da je domaći tim u prednosti.

„Pokušaću sa prelazom iz jedan u jedan, pk 1-1“.

Pola sata kasnije počinje duel iz istog takmičenja, ali za nas bitnija utakmica jer je jedan od aktera tim iz Beograda, SUDUVA – CRVENA ZVEZDA. Kao domaćin Zvezda je slavila sa 3:0 i obezbedila solidnu zalihu za revanš. Crveno – beli na poslednjih pet okršaja nisu primili gol. U poslednjem prvenstvenom okršaju pao je i niški Radnički, 2:0. Podsećanja radi, Suduva je pre Zvezde eliminisala APOEL.

„Verujem da će Beograđani slaviti i u gostima, dvojka“.

Humanitarno klađenje nastavljamo utakmicom ROZENBORG – SELTIK. U pitanju je takođe revanš meč kvalifikacija za Ligu šampiona. U prvom susretu, škotski predstavnik je bio bolji rival i slavio rezultatom 3:1. Takav učinak Norvežanima ne ostavlja puno prostora. Domaćin će na ovom meču morati mnogo više da pokaže ukoliko misli da se plasira u narednu rundu kvalifikacija. Seltik će sa druge strane biti maksimalno fokusiran da sačuva prednost koju je stekao nakon prve utakmice. Uz to, klub iz Glazgova ne zna za poraz na prethodnih šest mečeva. Videćemo da li Rozenborg ima snagu i kvalitet da napravi rezultat koji je dovoljan da se nađe na žrebu za sledeću fazu. Prethodni okršaj rivala doneo nam je čak četiri gola, što današnjem kladiocu uliva poverenje da će isti scenario biti i ovoga puta.

„Nadam se velikom broju pogodaka i igram 3+“.

Sledeći par dobrotvornog listića je ARSENAL – ČELSI. Kao i mnogo puta do sada, a u okviru plemenitog klađenja, našla se utakmica Međunarodnog kupa šampiona. Ovo revijalno nadmetanje predstavlja veliko zadovoljstvo mnogim fudbalskim obožavaocima, što je slučaj i kod našeg gosta. Tobdžije su za sada na polovičnom učinku, imaju po jednu pobedu i poraz, s tim što su svoj poslednji okršaj okončale ubedljivim trijumfom nad ekipom PSŽ-a. Plavcima će ovo biti tek drugi susret, u koji ulaze posle pobede nad Interom. Taj meč je rešen nakon izvođenja penala. Njihov poslednji međusobni duel završen je pobedom Arsenala rezultatom 2:1. Priželjkujemo lepu fudbalsku predstavu i napadačko raspoloženje i jednih i drugih. Naš plemeniti kladilac se ni ovom prilikom nije puno dvoumio.

„Odigraću na broj postignutih golova, 3+“, zaključio je humanitarno tipovanje naš gost.

Pored dobrotvornog tiketa MOZZART ima niz društveno odgovornih aktivnosti. Veliki odjek u javnosti ima naša akciju “Sto terena za jednu igru” u kojoj smo obnovili i svečano otvorili tačno 62 košarkaška igrališta. Tereni su otvoreni i u čast srpskih reprezentativca Nemanje Bjelice, odnosno, Marka Gudurića. Poslednji košarkaški teren Mozzart je svečano otvorio u Kruševcu, a poneo je ime našeg reprezentativca Dragana Gagija Milosavljevića. Slede Kragujevac, Niš, Loznica, Tara…i tako do stotog terena!

MOZZART je generalni sponzor sporta na BU. Donirao je više od 1.000 televizora bolnicama i školama u Srbiji. Za vojne bolnice u Srbiji otišlo je čak 400 televizora. Poslednja donacija usmerena je za sport u Vojsci Srbije i iznosi fantastičnih 100. 000 evra. Kompanija je podržala i najveći festival pisaca za decu u Srbiji “Vitezovo proleće”, a nagrada za kompaniju je stigla u vidu Zlatne povelje.

Doniramo sportsku opremu manjim klubovima iz cele Srbije. Akcija se zove “Novi dresovi za nove šampione”. Preko 70 klubova je dobilo našu opremu. Jedan od poslednjih je ŽOK “Zaječar”. Pomažemo fondacije “Podrži život”, “Budi human”, subotičku “Kolevku”, UDUS, NURDOR, Život, Zajedno za život, Koš za sreću, SOS Dečja sela, Tiršovu, Zvečansku…



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar