Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Čačanin na pripremama odbojkaške reprezentacije za Svetsko prvenstvo (FOTO)

post-title


Muška seniorska reprezentacija Srbije sinoćnim okupljanjem u beogradskom hotelu Kraun Plaza počela je pripreme za XIX SP 2018, koje će se odigrati 9 – 30. septembra u Sofiji, Varni i Ruseu u Bugarskoj, i Bariju, Bolonji, Firenci, Milanu i Torinu u Italiji. Nikola Grbić, prvi trener seniora Srbije, na pripreme je pozvao 19 igrača. Među pozvanim igračima nalazi se i Čačanin Petar Krsmanović.

Na spisku su: TEHNIČARI: NIKOLA JOVOVIĆ (ZIRATBANK ANKARA, TURSKA), MAKSIM BUCULJEVIĆ (HURIKANI LOIMAA, FINSKA) I IVAN KOSTIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD).
KOREKTORI: ALEKSANDAR ATANASIJEVIĆ (PERUÐA, ITALIJA), DRAŽEN LUBURIĆ (HALKBANK ANKARA, TURSKA) I DUŠAN PETKOVIĆ (SORA, ITALIJA).
LIBERA: NIKOLA ROSIĆ (KRAJOVA, RUMUNIJA), NEVEN MAJSTOROVIĆ (KRAJOVA, RUMUNIJA) I GORAN ŠKUNDRIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD).
BLOKERI: MARKO PODRAŠČANIN (PERUÐA, ITALIJA), SREĆKO LISINAC (TRENTINO, ITALIJA), PETAR KRSMANOVIĆ (GAZPROM JUGRA SURGUT, RUSIJA), ALEKSANDAR OKOLIĆ (PAOK SOLUN, GRČKA) I STEVAN SIMIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD).
PRIMAČI: NEMANJA PETRIĆ (BELOGORJE BELGOROD, RUSIJA), UROŠ KOVAČEVIĆ (TRENTINO, ITALIJA), MARKO IVOVIĆ (LOKOMOTIVA NOVOSIBIRSK, RUSIJA), MILAN KATIĆ (BELHATOV, POLJSKA) I LAZAR ĆIROVIĆ (PADOVA, ITALIJA).
Seniore Srbije je na okupljanju iznenadio nekadašnji kapiten Dragan Stanković, koji je dojučerašnjim saigračima poželeo uspeh na Svetskom prvenstvu.
Muška seniorska reprezentacija Srbije igraće u C grupi XIX SP 2018. u Bariju sa SAD, Rusijom, Australijom, Kamerunom i Tunisom.
Seniori Srbije će prvi meč u Bariju odigrati protiv SAD, u utorak, 12. septembra od 20.30 časova. Srbija će drugi meč odigrati u sredu, 13. septembra od 20.30 časova protiv Kameruna. Nakon slobodnog dana, Srbija će u subotu, 15. septembra igrati protiv Tunisa od 17.00 časova, a u nedelju, 16. septembra protviv Australije od 20.30 časova. Posle drugog slobodnog dana, Srbija će poslednji meč u Bariju odigrati u utorak, 18. sepembra od 20.30 časova protiv Rusije.
Plasman u II fazu izboriće 4 selekcije.
Sistem takmičenja na Svetskom prvenstvu odbojkaša je takav da se do poslednjeg meča I faze neće znati sastavi grupa II faze. Srbija može u II fazi da igra u Milanu, Bolonji, Sofiji ili Varni ! Ukoliko Srbija bude prvoplasirana, igraće u G grupi, u Sofiji. Ukoliko osvoji drugo mesto putovaće u H grupu u Varnu, u Bugarsku. Osvajanjem trećeg mesta, Srbija će obezbediti mesto u E grupi u Milanu, u Italiji, a ukoliko bude četvrta, u II fazi će igrati u F grupi u Bolonji, u Italiji.


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar