Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Mijailović: Đilasov savez spojila mržnja prema Vučiću

post-title


Saopštenje Ostoje Mijailovića, narodnog poslanika

"Okupili smo se zato što smo za Srbiju. Vlast danas je nešto najcrnje što postoji. Zlo.“ – Đilas

- Umesto razgovora o sopstvenom političkom programu, opozicija koristi svaku priliku za surovo diskriminisanje svojix političkix protivnika na najprizemniji način. Koliko puta smo se susreli sa negativnim i ostrašćenim komentarima čitalaca ispod tekstova na brojnim društveno-političkim portalima, sajtovima ili uopšte na društvenim mrežama?

Problem je što ta polemika prevazilazi sve okvire društvene tolerancije i pretvara se u paušalno etiketiranje u cilju brutalnog žigosanja političkih protivnika ili, još gore, članova njihovih porodica. Najdrastičniji primer su kontinuirani napadi na Predsednika Republike i članove njegove porodice od strane političkih oponenata i to na najraznovrsnije načine, kako kome na um padne. Najčešće su to oni koji iz ovog ili onog razloga žele da proizvode krize u zemlji, i koji opet misle da je neodgovornost nešto neprikosnoveno i opšteprihvaćeno, što može da seže u nedogled. Nisam čuo kritičke primedbe, niti suprostavljanje kao bolje sopstvene argumentacije, nego svako samo sebe sluša. I sada smo bili svedoci da ne želite da prihvatite stav onog drugog, samo zato što je deo druge političke strukture, iako se možda kao čovek privatno slažete sa iznetim predlozima i rešenjima. Jedinstvo u netrpeljivosti i potrebi da se diskredituje Predsednik Republike, bez osećaja da se ta diskreditacija na bilo koji način argumentuje je jedini zajednički imenitelj oko koga ste odlučili da objedinite napore, resurse i ljude, i to je jedina programska platforma koji imate definisanu u 30 tačaka.

Neosporno je da živimo u ekonomski teškim vremenima, ali je isto tako i tačno da smo zabeležili privredni rast i oporavak i pored veoma složene međunarodne političke situacije. Reforme, iako bolne, su donele napredak, posebno fiskalna konsolidacija, zaustavili smo rast javnog duga. Pored fisklane konsolidacije, rešavali smo i pitanja strateških preduzeća u restruktuiranju, krenuli u reformu javnih preduzeća i reformu javnog sektora. Prave i svima vidljive rezultate tek očekujemo. Usvojili smo čitav paket novih reformskih zakona koji su omogućili da poslovni ambijent bude znatno unapređen, kao i kreditni rejting i pozicija među investitorima. Ozbiljno smo se bavili investicijama, posebno u infrastrukturi koja je posle dugo vremena postala prioritet. U Srbiju su došle veoma ozbiljne strane kompanije, otvorili smo nova radna mesta, smanjili stopu nezaposlenosti. Odnosi naše zemlje sa SAD, ključnim članica EU, susedima su unapređeni, a naša zemlja je prepoznata kao regionalni lider. Mi smo imali hrabrosti da krenemo da se suočavamo sa svim problemima koji su nam ostavljeni u nasleđe. Da, kada postoji problem mi krenemo da ga rešavamo.

Od brojnih uspeha u Čačku, posebno bih naglasio nedavna strana ulaganja u privredni razvoj Čačka i dolazak stranih investitora (Forverk i sl.). A svi smo bili svedoci da tema kojom se opozicija u Čačku bavila jeste naziv jedne ulice. Nemam komentar. Opozicija nikako da shvati – oko nekih stvari prosto nema pogađanja i kompromisa. Krajnje je nepravedno očekivati kulturu dijaloga od onog lica koje uopšte nije obavešteno o tome, to je čini mi se, njegova „velika i duboka politička mudrost“. Svako ima svoju istinu, a sud o tome kao i uvek daje narod, koji vam je više puta do sada pokazao gde vam je mesto.

Dekretom se ne mogu dodeliti mesta u parlamentu, već to mora da se zasluži. To ne možete osporiti. Naš odgovor svima jeste: samo neka oni rade svoj posao, a mi ćemo svoj. Građani će na kraju odlučiti čiji su rezultati bolji, navodi se u saopštenju.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar