Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



OGLASIO SE LAZAR RISTOVSKI: Čačak pomogao završetak filma "Čarape kralja Petra"

post-title


Karte za film "Čarape kralja Petra", pojedine opštine poput Čačka su kupovale unapred, pošto nije bilo dovoljno novca da se projekat okonča, izjavio je na konferenciji za novinare producent i glavni glumac filma Lazar Ristovski.
- To urađeno pošto nije bilo dovoljno novca da se projekat okonča, jer je postprodukcija užasno skupa. Iznalazili smo načine, a jedan je i taj da unapred prodajemo karte po jeftinijoj ceni, od 200 dinara. Odziv nije bio onakav kakav smo očekivali, rekao je Ristovski.
[caption id="attachment_78244" align="aligncenter" width="940"] foto: Mondo/Stefan Stojanović[/caption]
- Ovaj projekat spremam već sedam godina. Godinama nisam uspevao pronaći sponzore. Nisam nailazio na odziv, naročito od onih koji imaju para - srpskih tajkuna, niko od njih nije dao ni dinar. I zbog toga sam na kraju srećan, napomenuo je on.
Ristovski je kao "čoveka koji je najzaslužniji za film", bez koga projekat ne bi bio završen, imenovao predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
- On je odlučio da podrži ovaj projekat na svaki način, i ja mu se zahvaljujem, rekao je Ristovski.
On je zahvalio i ministru odbrane Aleksandru Vulinu i komandantu Kopnene vojske general-potpukovniku Milosavu Simoviću zbog toga što su omogućili "užasno veliku pomoć vojske, bez čijeg učešća filma i serije ne bi bilo".
- Produkciono je ovo sigurno najveći srpski film, ovako velikog nije bilo u produkcionom smislu. O umetničkom će suditi publika i kritika, konstatovao je on.
Film i serija "Čarape kralja Petra" rađen je po istoimenom romanu Milovana Vitezovića, koji je i jedan od četvorice koscenarista, a reditelj je Petar Ristovski, sin producenta.
Producent je naveo da je budžet čitavog projekta 2,3 miliona evra i da je sreća da je RTS dala sredstva za seriju.


Komentari

Индивидуальные прокси для работы Вконтакте динамические

KeEmern

22.08.2021 01:25


Ostavite komentar