Uspešni košarkaški trener Vladimir Lučić je tokom svoje bogate karijere pekao zanat u italijanskom Riminiju, rumunskoj Konkordiji, austrijskoj Arkadiji, ranije u beogradskom Beovuku, Žarkovu…

Poslednjih sezona sedeo je na klupi užičke Slobode sa kojom je izborio plasman u elitnu ligu Srbije.

“Tako je. Poslednja sezona je bila uspešna za nas u svakom pogledu. Ostvarili smo 23 trijumfa, uz samo tri poraza. Tim je imao svega tri, četiri starija igrača. Vrlo je bitno da napomenem da je za Slobodu igralo osam košarkaša iz grada. Sa Užičanima imam ugovor na tri godine”, podvlači za Mozzart Sport Vladimir Lučić.

Bilo je ponuda da se ponovo otisnete u inostranstvo.

“I to je tačno. Konkretne ponude su stigle iz arapskih zemalja, ali odlučio sam da ostanem u Užicu. Sloboda je nakon 2013. godine ponovo postal član KLS-a. Želim da napravimo mlad tim koji će igrati lepu, atraktivnu košarku. KLS će biti kvalitetnija liga nego prethodne sezone, a sve je to izazov. Za grad, klub, igrače, mene…Eto, nakon Austrije i Rumunije, Srbija će biti treća zemlja u kojoj predvodim sastav iz elitnog ranga takmičenja”.

Košarkaški klub Sloboda je postao stabilan kolektiv?

“Grad je stao iza Slobode. Takođe, i naš sponzor Saša Turović. Sve obaveze su isplaćene do kraja. U međuvremenu je u Slobodu stigao i legendarni Raša Radovanović. To mu je prvi košarkaški angažman nakon FMP-a, a znamo kakav je bio njegov doprnos uspesima “Pantera”. Sigurno ćemo biti kvalitetniji nego lane. Dovešćemo i Amerikance, rukije…Obećavam dobre partije, a biće interesantnih okršaja u regionu i šire, protiv Borca, Čajetine…”, konstatovao je Vladimir Lučić.

Sloboda sa pripremama za novu sezonu kreće u ponedeljak, 6. avgusta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here