Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



PET NA PET - Marko Radovanović: Panter na parketu, sa srcem kodiranim na Borac

post-title


Marko Radovanović je krilni centar kluba iz Železnika. Prve košarkaške korake napravio je u čačanskoj Mladosti. Ubrzo je prešao u juniore Crvene zvezde sa kojima je nešto kasnije pokorio Stari kontinent.

Prvi profesionalni ugovor parafirao je sa crveno - belima, ali je potom prosleđen u FMP. Sezonu 2016/17 počeo je u čačanskom Borcu, ali se opet vratio u redove Pantera. Na kontinentalnim šampionatima okitio se bronzom i srebrom, na kadetskom i juniorskom prvenstvu. Razgovor smo obavili u pauzi Markovog kondicionog treninga…Evo pet pitanja i odgovora našeg gosta.

[caption id="attachment_78279" align="aligncenter" width="770"] foto: MN Press[/caption]

1.Da li ste svojevremeno pored košarke trenirali još neki sport i koji? “Ne, moj prvi i jedini sport bila je košarka. Počeo sam da treniram vrlo rano, još u prvom razredu Osnovne škole. Trenirali smo kod Dragana Cvetkovića Cveka u školi Tanasko Rajić u Ljubiću. Cvek je bio divan čovek, pedagog i trener. Otišao je iznenada i rano, žao mi je zbog toga”.

2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima? “Moji idoli su se menjali kako sam odrastao. Ipak, izdvojio bih jednog igrača, Duška Savanovića. Prvo sam Savana gledao u čačanskom Borcu, pratio u FMP – u, reprezentaciji, inostranstvu…Veliki borac, sjajan čovek, za košarkaške udžbenike”.

3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu? “Čačanski Borac, uvek”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života? “Finalnu utakmicu juniorske Evrolige iz 2014. godine. Domaćin turnira bio je Milano, rival u finalu slavni Real, a trener Slobodan Klipa. Među saigračima bili su Stojanović, Lazarević, Aranitović, Simanić, Jeković, Radanov, Rakićević…Nezaboravno”.

5. Životni i sportski moto? “U životu postavi ciljeve i nikad ne odustaj”!



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar