Na inicijativu roditelja i mesne zajednice, deo prostorija mesne zajednice Trnava preuređuje se u vrtić. Od septembra, pohađaće ga predškolci i mlađa deca iz tog sela.

foto: RTS

Selo Trnava je na svega pet kilometara od Čačka i u njemu se četvorosatni predškolski program sprovodi još od 1981. godine. Poslednjih godina takođe u prostorijama mesne zajednice.

Upravo se prostor pored onog gde borave predškolci sada i adaptira za novu grupu. Prvi put od septembra u vrtić će i deca od tri do pet i po godina i biće ih čak dvadeset iz ovog sela.

Nova stolarija je ugrađena u prostor koji se renovira . U toku su molersko farbarski i radovi na postavljanju novog adekvatnog poda. Radove finansira grad Čačak sa pet stotina hiljada dinara i trajaće još nekoliko dana.

Prostor se adaptira po unapred utvrđenim kriterijumima koje propisuje MInistarstvo prosvete.

foto: RTS

Inače kao i predškolski program i boravak za mlađu decu od naredne školske godine takođe će biti četvorosatan i besplatan.

Iz gradske kase ove godine biće izdvojeno tri i po miliona dinara za adaptaciju u stavljanje u funkciju seoskih domova mesnih zajednica, koji su u većini sela zapušteni i ne koriste se .

Urediće se prema potrebama ,ali i željama meštana. Pored ovog vrtića u Trnavi , recimo meštani Prijevora će dom adaptirati u biblioteku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here