Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



DOMINACIJA! Srbija je zemlja košarke – 'Orlići' su prvaci Evrope!

post-title


Orlići odbranili tron na Starom kontinentu, u finalu EP pala je Letonija

Zlato je naše, a vi ostali se poređajte kako vam je volja! Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije odbranila je titulu Evropskog prvaka, pošto je u Rigi u finalu savladala domaću Letoniju sa 99:90.

Na sjajan način su izabranici Aleksandra Bućana završili takmičenje na kojem su pružili blistave partije u svim fazama i potvrdili da je Srbija ipak zemlja košarke.

Bila je ovo utakmica u kojoj su Orlići dominirali bukvalno od prvog sudijskoj podbacivanja, a ponovo je prevagu odneo trio u sastavu Marko Pecarski, Filip Petrušev i Zoran Paunović.

Već u prvoj četvrtini Srbija je stekla dvocifrenu prednost, pošto su Orlići zatrpavalio letonski koš sa svih strana. Nije domaćinu pomogla ni puna hala, kao ni činjenica da su ih u publici bodrili NBA igrači poput Kristapsa Porzingisa i Davisa Bertansa.

Pecarski je samo u prvoj četvrtini spakovao devet poena, a Srbija je imala plus 12 (32:20). Tamo gde je stao Pecarski, nastavio je Petrušev u drugoj deonici, pa su Orlići veoma brzo došli i do 17 poena viška (48:31).

U tom period su srpski košarkaši potpuno kontrolisali situaciju i dominirali na terenu, pa je ruku na srce bilo za očekivati da u trećem kvartalu Letonija proba da se vrati u utakmicu.

Predvođeni Artursom Zagarsom domaća reprezentacija je prišla na pet poena zaostataka (70:65), ali je Srbija odbila taj napad, razigrao se i Paunović i do kraja perioda otišla na dvocifrenu razliku.

Ipak, moglo se pretpostaviti da tu nije kraj. Stisli su Letonci odbranu u poslednjoj deonici, minut pre kraja prišli su na minus četiri (92:88), ali je Pecarski zakucavanjem vratio Srbiju na put velikog trijumfa i trofeja.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar