Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Ovo je presudna godina za Partizan!

post-title


Teško je pogoditi ishod predstojeće sezone, ali deluje da će košarkaški klub Partizan konačno biti konkurentan u borbi za domaći i regionalni trofej. Ozbiljno su popunili roster čelnici crno-belih u dosadašnjem delu prelaznog roka, čak kod pojedinih Grobara izazvali stanje euforiju. Potpisali su Zagorac, Nikolić, Markus Pejdž, Amar Gegić, Džok Lendejl... Uz starosedeoce poput Gagića i Marinkovića sasvim prostojan tim.

Zbog toga je i prvi čovek kluba iz Humske Ostoja Mijailović delovao optimistično u velikom intervju za Blic. On je istakao da je ova sezona možda i presudna za sudbinu Partizana, ali je i dodao da crno-beli i dalje vuku finansijske repove prošlosti.

[caption id="attachment_78381" align="aligncenter" width="740"] foto: Milan Ilić/RAS Srbija[/caption]

„Ova sezona je presudna za sudbinu Partizana. Vratili smo dobar deo duga, ali nas očekuje da naredne tri ili četiri godine vraćamo godišnje 500.000 evra. Taj reprogram mora da se poštuje. Nećemo izgubiti na kvalitetu, bićemo konkurentni u ABA ligi. Videćemo hoćemo li imati sportske sreće. ABA liga će biti nikada jača. Radićemo u stilu Partizana, nećemo ići po svaku cenu napred, nećemo da dovodimo igrače koji su na zalasku karijere. Radimo dosta na skautingu, pravimo pametne ugovore“, poručio je u razgovoru za Blic Ostoja Mijailović.

On je istakao da su se crno-beli bazirali na dovođenje mladih i talentovanih igrača.

„Cilj koji smo odredili na početku prošle sezone bio je da popunimo roster mladim, perspektivnim igračima. Iscrpili smo domaće tržište, a tek se onda okrenuli svetu, odnosno igračima koji nisu imali sreće. Takvim igračima Partizan je odskočna daska u karijeri. Klub od njih mora da profitira, kako rezultatski, tako i finansijski“.

Govorio je Ostoja Mijailović na mnoge teme, između ostalog pričao je o odnosima sa Crvenom zvezdom i Nebojšom Čovićem- Tačnije, odnosom koji ne postoji.

„Poštujem Zvezdu i njene igrače kao naše najveće rivale, ali nemamo nikakvu komunikaciju. Od nas imaju sportsko poštovanje, a što se tiče njihovog predsednika nemamo nikakvu saradnju. Mnoge stvaru koje on radi ne podržavam. Ne mislim na one u svom klubu, nego tamo gde se podudaramo, poput ABA lige. Neću da dozvolim da se Partizan kažnjava za izjave koje su potpuno benigne, a da predsednika Crvene zvezde ne kažnjavaju za komunikaciju tokom ABA plej-ofa koju ne znam ni kako bih nazvao. Da su se tada koristile propozicije o kažnjavanju na pravedan i pošten način, ABA liga bi mogla godinu dana da živi samo od kazni Čoviuću i Bokanu. To je ono što šteti i Partizanu. Želeli su da ne bude više jak, unazadili su ga organizaciono i finansijski. Danas to nije više tako, opet imamo ime i prezime“, dodao je Ostoja Mijailović.

Kompletan intervju Ostoje Mijailovića možete da pročitate u današnjem izdanju Blica.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar