Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Dve Srbije prošle kroz Guču

post-title


Jedan od vodeća tri muzička festivala u svetu za proteklih 57 godina posetilo je više od 18 miliona gostiju i oko 11.000 muzičara, od kojih su mnogi postali slavni. – Poslednjeg dana, u nedelju, jedan za drugim koncerte će držati velemajstori trube Ekrem Mamutović iz Vranja i Dejan Lazarević iz Požege.

[caption id="attachment_78447" align="aligncenter" width="675"] Orkestar Dejana Lazarevića iz Požege, foto: Gvozden Otašević[/caption]

Sabor u Guči i dalje je najbolji način da se, bar na dan, zbilja zameni snovima i u životu okrene nov list. Ni savršena HD tehnika ne može na daljinu da prenese zvuk trube u izvornom, gučkom obliku, i to će ostati magija koja ljude svih pokolenja u avgustu zove na put ka Dragačevu.

– Kroz jedan od vodeća tri muzička i najveći trubački festival u svetu, za proteklih 57 godina prošlo je više od 18 miliona gostiju, ili kao dve Srbije, i oko 11.000 muzičara, od kojih su mnogi postali slavni – kaže za „Politiku” Slobodan Jolović, predsednik Saborskog odbora i načelnik Moravičkog okruga.

On ističe da je domaćin 58. dragačevskog sabora (9–12. avgusta) ministar u Vladi Srbije Nenad Popović i on će prvog dana, u četvrtak, priredbu otvoriti zajedno s ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Čepurinom. Iz Moskve će prispeti, potvrđeno je, i jedna visoka gošća, Marija Zaharova, portparol ruskog Ministarstva inostranih poslova.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar