Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Kovačević ugostio mladog Lazara Draževića

post-title


Predsednik opštine Dejan Kovačević upriličio je prijem za mladog Gornjomilanovčanina, Lazara Draževića, studenta treće godine Fakulteta tehničkih nauka Čačak. Lazar je, zajedno sa kolegom sa fakulteta Igorom Radovanovićem iz Požege, pobedio na takmičenju za najbolju studentsku ideju na nivou Univerziteta u Kragujevcu. Projekat ova dva momka „Studentski e-servis“ ocenjen je kao najbolji od strane stručnog žirija, koji su činili eminentni profesori i stručnjaci iz oblasti tehničkih nauka i tehnologije.

Predsednik Kovačević je rekao da mu je jako drago što ima priliku da ugosti i da razgovara sa mladim i uspešnim Lazarom.

- Veoma je značajno što je Lazar iz Gornjeg Milanovca i što prezentuje našu opštinu u najboljem svetlu. Mi, kao lokalno samouprava, pokrenuli smo, zajedno sa ministrom bez portfelja Nenadom Popovićem, projekat osnivanja i otvaranja START-UP centra ovde u Gornjem Milanovcu. Počeli smo da pripremamo dokumentaciju i centar bi trebao da počne sa radom do kraja godine. Raduje me da postoje mladi i inovativni ljudi u našoj opštini koji će moći i preko START-UP centra svoje ideje da plasiraju na tržište.

Lazar je objasnio da ovaj servis predstavlja web platformu čiji je osnovni cilj da se napravi baza studenata i privrednika u našoj državi.

- Cilj nam je da se studenti i tokom studiranja povezuju sa privrednicima, kako bi obavljali razne obuke, prakse i radili neke privremene poslove čime bi stekli radno iskustvo. Na taj način bismo sinhronizovali privredu i obrazovanje.

Predsednik opštine Lazaru je poklonio knjigu „Put ka vrhu“ i poželeo mu da u svom poslu dođe do samog vrha.

Nakon ovog takmičenja, Lazaru i Igoru sledi republičko takmičenje na nivou svih univerziteta u Republici Srbiji.

Pored Lazara, prijemu kod predsednika opštine prisustvovali su i Mirko Pešić v.d. direktor Naučno tehnološkog centra Čačak i Radisav Marijanović.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar