Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Nove titule i medalje za bicikliste Borca na Prvenstvu Srbije u brdskoj i kriterijumskoj vožnji (FOTO)

post-title


Na Prvenstvu Srbije u brdskoj i kriterijumskoj vožnji održanom u Čačku, bicikliti Borca, senior Stefan Stefanović, mladji poletarac Stefan Vučićević i masters Toni Smiljanić osvojili titule prvaka Srbije, dok su senior Marko Danilović i masters Bojan Vasović osvojili druga mesta i mladji kadet Dejan Cogoljević osvojio je treće mesto.

Prvenstvo Srbije u biciklizmu u disciplinama brdska trka i kriterijum( ulična trka), održano je u Čačku u nedelju u organizaciji Biciklističkog kluba BORAC i Biciklističkog saveza Srbije. Pre podne voženo je brdsko prvenstvo sa startom u Beljini, preko Pridvorice sa ciljem na vrhu Jelice. Seniori su vozili stazu dužine 7,3km. Pobedio je takmičar iz Sombora Veljko Stojnić, dok je drugi bio biciklista Borca Marko Danilović ispred Stevana Klisurića, Partizan Beograd.

U kategoriji mastersi B, koji su vozili stazu dužine 4km, dvostruku pobedu odneli su veterani Borca, Toni Smiljanić osvojio je prvo, a Bojan Vasović drugo mesto.

U kategoriji najmlađih biciklista, mlađi poletarci, koji su vozili stazu dužine 1,5km prvo mesto osvojio je Stefan Vučićević.

U kategoriji mladjih kadeta, vozili su stazu dužine 3km, treće mesto osvojio je Dejan Cogoljević.

Dobar rezultat u kategoriji juniora, vozili stazu dužine 7,3km, imao je i Veljko Vučićević koji je osvojio četvrto mesto.

U popodnevni satima vožene su ulične trke, ulicama strogog centra Čačka. Seniori su vozili 24 kruga po 1300m, gde je svaki treći krug bio bodovni. Posle trećeg bodovanja odvojila se grupa od tri takmičara medju kojima je bio Stefan Stefanović i oni su u medjusobnom sprintu osvajali naredne bodovne krugove. Stefan Stefanović je pobedio sve preostale bodovne krugove i veoma ubedljivo osvojio prvo mesto ispred Andreja Galovića i Dušana Kalabe iz Partizana Beograd.

Juniori su vozili 15 krugova, ubedljivu pobedu ostvario je Đorđe Đurić iz Šumadije Aranđelovac, a velika borba vodila se za preostale medalje. Biciklisti Borca su osvajali bodove, ali na kraju nije bilo dovoljno za postolje, tako da je Bogdan Milošević osvojio četvrto mesto. Slična situacija bila je u kategoriji mladjih kadeta, koji su vozili 9 krugova, Dejan Cogoljević osvajao je bodove, ali to je bilo dovoljno za četvrto mesto.

U kategoriji najmađih biciklista, mlađih poletaraca, staza od 2 kruga, Stefan Vučićević osvojio je drugo mesto.

U kategoriji mastersa B, staza od 9 krugova, drugo mesto osvojio je Miroslav Bogdanović.

Po završetku ulične trke pobednicima su uručene medalje, koje su predavali predstavnici Biciklističkog kluba BORAC, Biciklističkog saveza Srbije i Grada Čačka.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar