Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



"Dođite na Marakanu"

post-title


Za navijače srpskog prvaka večerašnji (20.30) meč sa Spartakom ima posebnu, odnosno pravu težinu. Milojević: Potrebna nam je ogromna pozitivna energija.

https://www.youtube.com/watch?v=HLERtzSbEWU

DA je Vladan Milojević novinar, u današnjem izdanju njegovog lista dao bi naslov "Dođite na Marakanu". Iz ugla žurnalista, koji su mu juče na konferenciji za štampu tražili i izvukli ovaj odgovor, ponuđen naslov nije preterano originalan, a ni ostali njegovi odgovori na postavljena pitanja nemaju ni malo nečeg bombastičnog iz čega bi se "raspalila" poruka koja dobro prodaje novine.

Međutim, za navijače Crvene zvezde ovaj poziv za večerašnji (20.30) meč sa Spartakom iz Trnave ima posebnu, odnosno pravu težinu. Oni su naviklu da trener Crvene zvezde sa svojim izabranicima najbolje i najzanimnjivije priča na terenu. To je "redakcija" u kojoj blistaju.

I kada god ih je pozvao da dođu, Milojević nikada do sada nije razočarao "delije". Naprotiv, posle svake evropske priče izlazili su ponosno sa "Marakane", jer su konačno dočekali da ih sadašnjost podseća na slavne dane. Sparta, Krasnodar, Keln, Arsenal, CSKA, Liga Evrope i proleće posle 25 godina...

Večeras je novo okupljanje, da zajedničkim snagama napadnu Spartak u prvom meču trećeg kola kvalifikacija. Do toliko željene Lige šampiona ostala su još dva koraka, a Zvezda je u prvoj polovini puta protiv Spartaksa (2:0) i Suduve (3:0) sigurno i efektno preskakala prepreke u svom hramu fudbala.

- Da sam novinar, napisao bih naslov u kojem bih pozvao navijače da dođu na "Marakanu". Voleo bih da nas podržavaju u svakoj utakmici kao i do sada. Fudbal se igra za njih i ta pozitivna energija koju donose je ogromna i prenosi se na igrače. Mnogo je bolje igrati u takvom ambijentu - rekao je Milojević, pred dvomeč u kojem trijumf u najgorem slučaju donosi učešće u grupnoj fazi Lige Evrope.

Nije hteo Zvezdin strateg da prihvati ulogu favorita.

- Ne slažem se da smo favoriti. Naš protivnik na papiru je bio autsajder protiv Legije, pa je dominirao u obe utakmice i eliminisao Poljake. Reč je o dobro selektiranoj ekipi, većina igrača je iz Trnave tako da je to pravi lokalpatriotski klub. Imaju dobar spoj iskusnih i mlađih igrača. Dobri su u tranziciji. Imaju ono čemu svi težimo, brze igrače, fizički spremne, motorički dobre. Mislim da ekipu sa takvim stilom igre dugo nismo videli na "Marakani". Oni se drže svog cilja, a to su evropska takmičenja i sve karte su bacili na kvalifikacije. U domaćem prvenstvu igrali su promenljivo, sa dosta rotacija.

Milojević je naglasio da nema problema sa povredama i da može da računa na sve igrače.

O SALCBURGU NI REČ

KAO što se očekivalo, Milojević se nije mnogo osvrtao na potencijalnog rivala u plej-ofu LŠ, boljeg iz dvomeča između Salcburga i Škendije.

- Nemam komentar povodom žreba, kako vreme prolazi i takmičenje odmiče, svi protivnici zaslužuju poštovanje. Razmišljamo o Spartaku, on nam je najbitniji. Takav je format da se već sad izvlače protivnici za narednu fazu, ali ja ne biram protivnike - istakao je Milojević.

C. ZVEZDA – SPARTAK

Stadion: "Rajko Mitić". Sudija: Karlos del Sera (Špa). 20.30 (TV RTS 1, SK 1). C. ZVEZDA: Borjan - Stojković, Savić, Degenek, Rodić - Jovičić, Krstičić - Radonjić, Ebisilio, Ben - Milić. SPARTAK: Čudi - Čonka, Tot, Godal, Kadlec - Grendel, Rada, Sloboda, Grešak - Žirka, Egho.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar