Danas u jutarnjim časovima su spuštene ustave na brani, čime je formirano jezero. Samim tim su se stekli uslovi da konačno počne kupališna sezona na gradskoj plaži. Sadržaj koji sa velikim nestrpljenjem očekuju mnogi zaljubljenici u Moravu će od danas biti dostupan svakog dana u intervalu od 11 do 20 časova.

“Moram podsetiti da smo mi tri ustave spustili još 14. juna sa željom da kupališna sezona počne kada je i planirana. U međuvremenu smo zbog aktuelne hidrološke i vremenske situacije bili prinuđeni da podignemo dva zatvarača na brani kako bi izbegli eventualno plavljenje prostora sportskog centra. Poboljšanjem vremenske i hidrološke situacije su se stekli uslovi za formiranje jezera i mi smo danas obavili taj posao. U radno vreme plaže obezbeđene su spasilačka i lekarska služba, koje će se brinuti o bezbednosti kupača. Nadamo se dobrom vremenu i očekujemo da će brojni Čačani do kraja avgusta uživati u čarima Morave. Apelujem na sve posetioce gradske plaže da vode računa o svojoj, ali i bezbednosti ostalih kupača, jer je kupanje na jezeru nešto sasvim drugo u odnosu na bazen” – rekao je direktor SC Mladost Miloš Stevanić.

Brojni posetioci ove sezone mogu koristiti i novu plažu na levoj obali Morave. Postavljeni su i rukohvati na silaznim stepenicama u jezero kako bi se omogućio bezbedniji ulazak u vodu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here