Pomoćnik gradonačelnika Milan Bojović oglasio se povodom poslednjih dešavanja u DSS.

Poštovani prijatelji,

Osećam potrebu da vam se ovako obratim, jer inače puno komuniciramo preko ove društvene mreže.
Danas sam odlukom vrha DSS, zajedno sa svojim saradnikom, kumom i prijateljem Miroslavom Petkovićem, isključen iz članstva DSS, dok je Gradski odbor DSS u Čačku “raspušten”. Očekivao sam takvu odluku, nakon što je Gradski odbor DSS jednoglasno odbacio zahtev predsedništva DSS, da zajedno sa ostalih 13 gradova i opština u Srbiji, napustimo koalicije sa SNS na lokalnom nivou, iako smo pre dve godine za takve koalicije dobili saglasnost stranke.
Činjenice da se u našem gradu realizuju veoma značajni projekti i investicije, počev od izgradnje fabrike u Preljini, preko opremanja dve industrijske zone, dolazaka nekoliko značajnih stranih investitora, završetka radova na auto-putu ka Beogradu i nastavka ka Požegi, najavljenog početka izgradnje Moravskog koridora, do mogućeg pokretanja aerodroma u Lađevcima itd., lično su me navele na to da između DSS i Čačka izaberem Čačak i pružim podršku gradonačelniku koji to istinski zalužuje. Buduće delovanje DSS, zbog nedefinisanosti u smislu moguće i meni nepoželjne saradnje sa Savezom za promene, dodatni su razlog za moju ovakvu odluku.
Što se visoke politike tiče, njome se ne bavim pune četiri godine, od dana kada se nalazim na funkciji Pomoćnika gradonačelnika. Kosovo i Metohiju sam branio u Prizrenu i na Paštriku kada je to bilo potrebno, tako da ne mogu da prihvatim tvrdnju da izgradnja infrastrukture u Čačku, na bilo koji način ima veze sa ovom veoma značajnom temom za naš narod, i to je još jedan razlog zašto sam zahtev stranke za izlazak iz lokalne vlasti odbacio.
Koristim priliku da se ovim putem zahvalim svima koji su mi danas uputili reči podrške, članovima GO DSS Čačak koji su bili jednoglasni u podršci onome što činimo za grad, koalicionim partnerima iz SNS, SPS i JS, koji nijednom rečju nisu uticali na moj stav, svim lokalnim medijima na veoma korektnom i profesionalnom izveštavanju, ali i svojoj porodici koja me 15 godina podržavala u političkoj borbi za ono u šta sam verovao. Iz politike izlazim bogatiji, jer sam za ovih 15 godina stekao puno prijatelja i formirao porodicu. Što se imovinskog i materijalnog statusa tiče, on se nije promenio.
Od danas sam nestranačka ličnost, što znači da ću funkciju koju sam dobio kao kandidat sa liste “SPS-DSS-JS”, staviti na raspolaganje gradonačelniku koji me je na ovu odgovornu funkciju i postavio.

Kako ja radio, tako mi Bog pomogao.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here