Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Lučanci su hit početka šampionata: Lazar Jovanović za TV špice

post-title


Uspešno su Lučanci prebrodili još jedno, ovoga puta treće ovosezonsko gostovanje, ali povratak iz Surdulice, na primetno zadovoljstvo u taboru Mladosti, upotpunio je i ceo bodovni plen u meču sa Dinamom.

Za očekivano tešku i zahtevnu utakmicu, dodatno neugodnu i zbog činjenice da je domaćin, nakon tri startna poraza zasigurno u svojim kalkulacijama akcenat bacio na pokušaj prekida „crne serije“ u eliti, pa shodno svemu tome, Lučanci su i skovali taktički vrlo mudru strategiju, što je posle obistinjene ambicije u redovima Mladosti donelo i te kako pozitivno raspoloženje.

Po ličnom učinku sve zapaženiji Stefan Dimić, pored drugog postignutog gola u dosadašnjem toku šampionata, sa neskrivenim ushićenjem se osvrnuo na minuli trijumf.

– Sve što smo u pripremi ovog meča predvideli se doslovce i dogodilo na gostovanju u Surdulici. Očekivali smo ekstra motivisanu ekipu Dinama, decidno nam je predočeno da će od prvog momenta krenuti vrlo agresivno i da će pokušati da nas iznenadi baš u toj uvodnoj fazi utakmice. Ipak, u tom razdoblju su zaista i stvorili dve izgledne prilike i sve pohvale zaslužuje naš mladi čuvar mreže Dragan Rosić koji je u dva navrata bravurozno intervenisao, posebno kada je zaustavio težak udarac Surake – istakao je Stefan Dimić.

Posle uvodne inicijative domaćina, našli ste pravi put do tri boda?

– Nije nam dugo trebalo da preuzmemo kontrolu i kako je vreme odmicalo sve više je do izražaja dolazilo naše iskustvo i taktički zrela igra. Na kraju, ono što je i najbitnije, ostvarili smo planirani cilj. Uveren sam da smo po svemu viđenom apsolutno nadigrali, a i zasluženo porazili Vranjance.

Konkretno, šta je donelo ključnu prevagu na putu do druge pobede Mladosti u tekućem šampionatu?

– Moram pre svega istaći da smo detaljno analizirali igru Dinama, a dobili smo i upute šta moramo da sprovedemo u delo ukoliko želimo da izborimo povoljan ishod. Ponoviću, obistinilo se da će početak meča biti vrlo bitan za nas, ali kada smo „umirili“ domaćina, sve je nekako teklo po planu. Postizali smo pogotke posle uvežbanih prekida, mada realno govoreći, imali smo i mnogo prostora za kontre, pogotovo u nastavku susreta.

Lazar Jovanović za TV špice
Glavobolju je zadavao Lazar Jovanović odbrani Dinama tokom čitave utakmice, a naročito u finišu.
Jednu od brojnih šansi Lazar Jovanović je uspeo da kruniše fenomenalnim golom za TV šice iz slobodnog udarca u poslednjem minutu utakmice.
Golmanu Dinama Urošu Đuriću, kao i kompletnoj odbrani domaćeg tima preostalo je samo da pogledom isprati loptu do mreže.


Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar