Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



"ETNOFEST" ušao u kalendar UNESKA

post-title


Na nedavno završenom prvom Međunarodnom festivalu folklora “Etnofest Čačak”, u organizaciji KUD “Dule Milosavljević – Žele”, Grada Čačka i Turističke organizacije Čačka, učešće je uzelo nekoliko domaćih i inostranih ansambala iz Italije, Poljske i Slovačke i Makedonije. U nekoliko dana programa, čačanska publika je imala je priliku da se upozna sa narodnom tradicijom I kulturom učesnika.

Ovogodišnje izdanje festivala “ETNOFEST” je ušlo u kalendar organizacije CIOFF-a koja se bavi očuvanjem narodne tradicije svih naroda sveta, a ogranak je UNESCA-a.

Učesnici su nastupali na gradskom trgu, renoviranom kulturnom centru “Dule Milosavljević – Žele” i na Saboru frulaša u Prislonici. Svi nastupi su bili izuzetno posećeni, a tražilo se i mesto više!

Takođe, učesnici festivala su svoje slobodno vreme provodili u Ovčar Banji, posetom manastirima, vožnjom katamaranima Turističke organizacije Čačka kao i na Saboru frulaša u Prislonici, više od 150 inostranih učesnika je imalo priliku da se upozna sa lepotama grada Čačka, njegovim istorijskim, kulturnim i prirodnim nasleđem.

– Veoma smo zadovoljni kako je protekao treći Međunarodni festival folklora u našem gradu. Festival je bio dobro propraćen od strane naših sugrađana i lokalnih medija. Nadam se da će ovaj festival prerasti u još veću manifestaciju, a u planu nam je da sledeće godine ugostimo do 300 inostranih učesnika. Mi se uveliko spremamo za sledeći “ETNOFEST” koji će biti održan naredne 2019. godine. Potrudićemo se da dovedemo i nekoliko azijskih i afričkih ansambala. Dugujemo veliku zahvalnost našim sugrađanima na zaista velikoj poseti, rukovodstvu grada Čačka kao i predstavnicima svih lokalnih medija na velikoj pomoći i razumevanju pri organizaciji festivala – rekao je direktor Turističke organizacije Čačka, Vojin Jakovljević.

Naredni “ETNOFEST 2019.” planiran je da se održi u julu 2019. godine.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar