Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Korito Despotovice potpuno očišćeno

post-title


Svakodnevna sanacija i čišćenje reke Despotovice u Brđanima, na mestu gde je ova reka više puta plavila i stvarala probleme meštanima, privodi se kraju. Završetkom ovih radova rešava se veliki problem sa kojim je bilo suočeno stanovništvo koje živi na ovom području.

Predsednik mesne zajednice Brđani, Dragomir Savić, izrazio je veliku zahvalnost i rekao da su odrađeni poslovi za čistu desetku.

- Da su poslovi odlično odrađeni mogu da posvedoče meštani koje ova reka ugrožava. Ukupno je očišćeno 700 metara korita reke Despotovice, nakon čega se selimo i krećemo sa čišćenjem korita reke Dičina. Predviđeno je da se na Dičini pojedine tačke upodobe, kako više ne bi bilo bujičnih poplava.

Završetkom ovih radova mesna zajednica Brđani i meštani koji žive u blizini ovih reka, prema Savićevim rečima, biće u potpunosti zaštićeni od poplava.

Branislav Topalović, čije se domaćinstvo nalazi uz reku Despotovicu, kaže da nije očekivao da će se radovi izvoditi na ovako visokom nivou.

- Ja sam prezadovoljan izvedenim radovima. Radije nam je malo jača kiša pravila probleme, voda se izlivala u objekte. Veliko hvala predsedniku Opštine, predsedniku Mesne zajednice i svima koji su doprineli da ovo bude očišćeno i uređeno.

Penzioner iz Brđana, Strizović Jeroslav, izvedene radove ocenio je kao vrlo kvalitetne.

- Meštani su oduševljeni kako se kvalitetno radi, a nadam se da će se i u budućnosti nastaviti sa praksom čišćenja rečnog korita.

Strizović je naglasio da je skoro svaka poplava plavila njive u blizini reke i zahvalio je svima koji su dali veliki doprinos čišćenju korita Despotovice.

Takođe, u prethodne dve nedelje u Mesnoj zajednici Jablanica nalaze se mašine Javnog preduzeća za izgradnju koje izvode radove na proširenju nekoliko nekategorisanih puteva. Prema rečima predsednika Mesne zajednice Jablanica, Radoslava Stekovića, ovi radovi će olakšati svakodnevni život velikom broju meštana.

- Zahvaljujući Javnom preduzeću za izgradnju i Opštini Gornji Milanovac dobili smo vozilo buldožer i u prethodne dve nedelje smo uradili mnogo u Bornjacima, u pravcu Glivske Kose, Osoja, Stamatovice, sišli smo do Blagojevića i trenutno radimo na potesu Savićevice.

Mašine su uspešno savladale i deonicu na potesu gde se nekada vršila eksploatacija kamena i meštani se nadaju da će se ovim radovima doći do kamena koji će im služiti za nasipanje seoskih puteva. Predsednik Mesne zajednice rekao je da popravkom i uređenjem ovog puta, veliki broj meštana bi se vratio na svoje posede i njive koje su napuštene zbog loših puteva i nemogućnosti prilaza.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar