Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Objavljen javni poziv za prijem prvih 30 radnika u Viland elektriku

post-title


Na portalu poslovi.infostud.com objavljeni su uslovi i način prijavljivanja za prijem prvih 30 radnika u nemačku kompaniju Viland elektrik, koja će od oktobra početi sa radom na prostoru nekadašnjeg Cera u Čačku.

Plan je da do kraja godine posao dobije 60 radnika, a u naredne dve godine taj broj bi trebalo da bude veći od 200.

"Firmi je pre svega potrebno 25 proizvodnih radnika i nisu dužni da imaju radno iskustvo u struci, već bilo gde, odnosno važno je da imaju radne navike", rekla je Gorana Tanasković iz Regionalne privredne komore Raškog i Moravičkog okruga, Organizacione jedince Čačak.

Prema njenim rečima, rad će se obavljati u smenama, a zaposleni će proći obuku u Nemačkoj koja će trajati od dve do tri nedelje.

"Vilandu su potrebni i magacioneri, zatim rukovaoci proizvodnje, a generalni održavaoc proizvodnje moraće da poznaje celokupni proces proizvodnje gde se zahteva visoka stručna sprema, kao i još četiri izvršioca sa srednjom stručnom spremom koji će se baviti planiranjem i održavanjem samog procesa proizvodnje. Finansijski menadžer će se baviti komunikacijom sa eksternim činiocima, sa dostavljenjem izveštaja, saradnjom sa agencijom koja će voditi knjige", objasnila je Tanasković.
Predstavnici kompanije Viland elektrik su, kaže ona, obećali da će se strogo pridržavati Zakona o radu, koji između ostalog pozdrazumeva plaćanje prekovremenog rada, topli obrok i prevoz, poštovanje godišnjeg odmora.

"Oni insistiraju na jednoj dobroj komunikaciji, na jednoj dobroj atmosferi, jer je reč o jednoj društveno odgovornoj kompaniji koja na tržištu posluje više od 100 godina. Svoje pogodine ima ne samo u Nemačkoj, već i u Češkoj, Kini", zaključila je Tanasković.

Prijave se mogu dostaviti do 24. avgusta, strogo elektronskim putem.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar