Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



„Ilindanski plivački maraton“ 20. avgusta u Ovčar Banji

post-title


Tradicionalni „Ilindanski plivački maraton“ koji je zbog nepovoljnih hidroloških prilika odložen 02. avgusta, održaće se u Ovčar Banji, u ponedeljak 20. avgusta. Na programu su dve plivačke trke i to trka zadovoljstva „Borivojeva tabla“ na stazi dugoj 500 m i glavna trka na stazi dugoj 2500 m.

Prijave takmičara za obe trke primaju se u Letnjoj bašti restorana „Dom“ u Ovčar Banji na dan takmičenja počevši od 10 časova, a poslednji rok za prijavu takmičara je 11.30 časova.

Prva trka „Borivojeva tabla“ startuje u 12 časova, a prozivka takmičara obaviće se kod restorana „Dom“ odakle će takmičare splav povesti do startne pozicije u vikend naselju Trbovac. Cilj trke je kod Letnje bašte restorana „Dom“.

Glavna maratonska trka startuje u 13 časova od Letnje bašte restorana „Dom“, gde će se obaviti prozivka takmičara. Usled promene profila vodotoka Zapadne Morave na delu od Ovčar Banje do restorana „Dom“ (posledica velikih voda 2014. i 2016. godine) organizatori su bili prinuđeni da promene trasu obe trke. Prva trka startuje iz vikend naselja Trbovac, a završava kod visećeg mosta u blizini Letnje bašte restorana „Dom“. Glavna trka na 2500m startuje kod Letnje bašte restorana „Dom“ zatim takmičari plivaju do manastira Nikolje i nazad do polazne tačke.

Takmičenje se boduje u okviru Prvenstva Srbije na otvorenim vodama „SRB OPEN CUP“, a organizatori su Plivački klub „Čačak“, Sportski centar „Mladost“, JU „Turistička organizacija Čačka“ i MZ Ovčar Banja. Maraton se organizuje pod pokroviteljstvom Grada Čačka.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar