Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



"Ruke čarobnice"

post-title


U okviru javnog konkursa za dodelu sredstava udruženjima za realizovanje programa od javnog interesa u 2018. godini grada Čačka, Udruženje hranitelja Moravičkog okruga „Detelina sa četiri lista“ je u saradnji sa Narodnim muzejom Čačak dobilo sredstva za realizaciju projekta „Ruke čarobnice“.

Od 16. do 26. avgusta u dvorištu Narodnog muzeja u Čačku petnaest učesnika, deca školskog uzrasta (od 7 do 15 godina ) smeštena u hraniteljske porodice, će imati priliku da se upozna sa tri različita zanata, ukrašavanjem medenjaka, ukrašavanjem predmeta od drveta i izradom lutaka od tekstila. U prvom delu radionice učesnici će biti upoznati sa Stalnom postavkom Narodnog muzeja u Konaku Jovana Obrenovića i zanatskom prošlošću grada kao i sa predmetima iz Etnološke zbirke Muzeja.

U drugom delu radionica uz pomoć edukatora i voditelja radionica imaće priliku da se upoznaju sa različitim materijalima i upoznaju tehnike izrade i ukrašavanja predmeta od tih materijala.

Radionicom će koordinirati Dragan Stojić, predsednik udruženja hranitelja Moravičkog okruga „Detelina sa četiri lista“.

Radionice će voditi Ivana Ćirjaković, viši kustos etnolog-antropolog u Narodnom muzeju i Snežana Jeftić, defektolog i edukator.

Učesnici radionice će imati priliku da izrade više različitih predmeta, a na kraju rada radionice imaće priliku da izrađene predmete prikažu publici na izložbi u Galeriji Narodnog muzeja. Realizacijom ovog projekta učiniće se veliki napredak u pogledu socijalizacije i integracije ove populacije u zajednicu kao i sticanje navike posete ustanovama kulture i njihovim programima.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar