Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Radovi na potpunoj rekonstrukciji mosta u Koštunićima

post-title


U poplavama koje su maja meseca 2014. godine prouzrokovale veliku štetu gotovo na čitavoj teritoriji opštine, u MZ Koštunići tom prilikom je oštećen most koji meštani koriste u obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Javno preduzeće za izgradnju opštine započelo je sa radovima na sanaciji ovog mosta i prema rečima direktora ovog Javnog preduzeća, Božidara Vučetića, radovi idu po planu i programu.

- Jedini problem sa kojim se suočavamo jesu tri seoska vodovoda koji prolaze koritom reke. Nadamo se da ćemo radove završiti u predviđenom roku, a to je 5. septembar, pod uslovom da nam vremenski uslovi to dozvole.

Prema Vučetićevim rečima, most je bio toliko oštećen da je ovo preduzeće moralo 75% mosta da sruši i da u tom procentu izgradi potpuno novi most. Javno preduzeće za izgradnju je napravilo alternativne pravce kretanje, koje meštani ove Mesne zajednice mogu svakodnevno da koriste.

- Odradili smo alternativne pravce kretanja kako bi saobraćaj neometano funkcionisao i naglasio bih, da preko ovog alternativnog pravca i autobusi mogu neometano da saobraćaju. Uradili smo zacevljenje reke, nasuli i obezbedili kako bi saobraćaj normalno funkcionisao.

Predsednik opštine Dejan Kovačević je rekao da su svi koji se sada busaju u grudi i komentarišu kako su Koštunici odsečeni od Gornjeg Milanovca imali priliku još od 2014. godine i dve godine pre njegovog preuzimanja dužnosti predsednika opštine da reše taj problem.

- Imajući u vidu da oni to nisu uradili uzeli novac iz sopstvenih sredstava da taj most rekonstruišemo i to će biti završeno u narednim danima.

Predsednik je naglasio da dok most ne bude u funkciji, meštani mogu da koriste pravac preko koga mogu da komuniciraju sa ostatkom opštine.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar