Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Srpske odbojkašice poručuju: Borićemo se za zlato u Čačku

post-title


U Čačku se od 21. do 25. avgusta održava Balkanski šampionat za juniorke u odbojci, na kom će učestvovati osam ekipa - Rumunije, Bugarske, Makedonije, Turkske, Albanije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije.

Sve utamice će se igrati u Sportskoj hali "Mladost" u Atenici, a prvi protivnik naše reprezentacije biće Makedonija.

Tehnički direktor Balkanijade, Radovan Majstorović Libec, kaže da će se dnevno igrati po četiri utakmice, dodajući da prva uvek počinje u 13:00 sati.

"Utakmice koje igra naša reprezentacija počinju oko 17:00 časova", rekao je Majstorović.

Izvršni direktor Slobode, Milovan Luković, izjavio je da je velika čast za tu kompaniju i Grad što organizuju ovaj šampionat.

"Ovim šampionatom predstavljamo Grad na najbolji način. Sloboda ne pomaže samo ovaj sport, već i ostale. Ovo je najbolji način da se mladi usmere u pravom smeru i da se bave sportom. I dalje ćemo pomagati ovakve manifestacije", rekao je Luković.

Predsednika Skupštine grada Čačka, Igora Trifunovića, raduje to što su u reprezentaciji i dve Čačanke.

"Mislim da je ovo dobar motiv da postignemo odličan uspeh. Pozivam sve sugrađane da dođu i podrže našu reprezentaciju", istakao je Trifunović.

Selektor reprezentacije Srbije, Marijana Boričić, kaže da Balkanijada priprema za Evropsko prvenstvo koje će uslediti pet dana kasnije.

"Ovo je kvalitetno takmičenje i Balkansko prvenstvo ima više učesnika nego na ostalim. Smatram da će biti zanimljive utakmice sa Bugarskom, ali i zemljama bivše Jugoslavije. Naš glavni konkurent do sada je bila, a mislim da će i sada biti reprezentacija Turske", navela je Boričić.

Kaže da su ambicije za osvajanje zlatne medalje velike, jer se igra pred domaćom publikom.

Ona je rekla da su posle šest godina u reprezentaciji dve Čačanke.

Kapiten Jovana Mirosavljević, kaže da nije do sada imala priliku da igrad pred domaćom publikom, dodajući da je ovo prilika da ih gledaju i podrže roditelji.

"Koliko god su nam treninzi teški, potrudićemo se maksimalno. Kvalitetno radimo i sve devojke su oduševljene što smo stigle u Čačak. Jedva čekamo da počne Balkanijada", rekla je Mirosavljević.

Odbojkašica Vanja Savić, kaže da joj je ovo prvo okupljanje sa juniorskom reprezentacijom i smatra da imaju veći motiv za postizanje odličnih rezultata.

I Mina Mijatović ima velika očekivanja, zbog toga što igraju pred domaćom publikom.

Organizatori šampionata su Odbojkaški klub Sloboda i grad Čačak.

Media portal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar