Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Juniorke Srbije u finalu Balkanijade u Čačku

post-title


Po 16. put u istoriji Balkanskih šampionata za juniorke, Srbije će igrati u finalu gde će pokušati da dođe do svog 11. zlatnog odličja. Rival našim juniorkama biće pobednik meča Turska – Bugarska, a meč je zakazan za subotu (25. avgust) od 18.00 časova uz direktan prenos iz Hale sportova “Mladost” u Čačku.

U polufinalnom susretu Srbije je očekivao savladala Crnu Goru maksimalnim rezultatom, po setovima 25:18, 25:22 i 25:18.

Obzirom da vršnjakinje iz Crne Gore nisu važile za opasnog rivala, prvi trener Srbije Marijana Boričić šansu je pružila devojkama sa klupe kako bi i one u potpunosti “osetile” teren na ovom turniru.

Srbije je ceo meč odigrala u mešovitom sastavu pa je najjača postava uspela da se odmori i pripremi za sutrašnje finale.

Prvi set je protekao bez većih trzavica, Srbija ga je završila u svoju korist 25:18, a onda je došlo do manjeg opuštanja u nastavku meča. Vodile su domaće juniorke 9:4 kada je Crna Gora uspela da stigne a zatim i izjednači rezultat na 17:17. Novo poravnanje usledilo je kod 20:20 a zatim je Delićeva zabeležila i dva asa za Srbiju (23:20). Set je završen “pecanjem” Crnogorki 25:22.

Crna Gora je otvorila treći set sa 3:0 ali ubrzo su Srpkinje izjednačile rezultat na 4:4 i nešto kasnije i 10:10. Dobrim napadom i blokom domaće devojke su stigle i do prednosti od 5 poena (18:13) što je bilo dovoljno da mirno meč privedu kraju.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar