Slabovidi paratriatlonac Lazar Filipović iz Čačka završio je sezonu. Jedino ostaje žal što nije ušao na startnu listu za Svetsko prvenstvo…

-Zajedničkom odlukom i potpuno objektivnim sagledavanjem situacije, rešili smo da zvanični deo sezone završimo. Tromesečnim radom na pripremama u Turskoj i ostvarenim drugim mestom na lokalnoj trci (5km), trećim mestom na državnom prvenstvu u Duatlonu, četvrtim mestom na trci Svetskog kupa u Španiji, drugim mestom u Engleskoj i prvim mestom u Francuskoj, takodje trkama Svetskog kupa, usledilo nam je i Evropsko prvenstvo u Estoniji, na kom smo uz sve pehove bili diskfalifikovani. Broj osvojenih bodova tokom sezone, nije nam bio dovoljan za ulazak na starnu listu na Svetsko prvenstvo, rekao je Lazar Filipović.

-Sezona pored čari i slatkoće pobeda, dala nam je mogućnost i da probamo gorak ukus trenutnog “poraza”. Iz sezone izlazimo potpuno zadovoljni učinjenim, stečenom formom i bogatim iskustvima, kao i jasnim ukazom na sve što još treba da se radi, ali i sa već formiranim planovima za naredne sezone. Probaću da nekoliko dana odmora provedem bez treninga, ali ne znam hoću li izdržati, kaže kroz osmeh Lazar.

-Hvala svima što me podržavate, verujete i bodrite cele sezone u pobedi kao i u “porazu”, dodao je Čačanin.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here