Letnje duhovne večeri, 13. po redu, održaće se od 26. do 28. avgusta u Čačku, na novoj lokaciji u centru grada – u Atrijumu Doma kulture od 20 časova. U slučaju kiše program će biti održan u Klubu Doma kulture.

Ove godine u planu su tri programske večeri, istorijsko, književno i duhovno- muzičko veče:

Nedelja, 26. avgust: Povodom 100 godina od osnivanja Jugoslavije, predstavljanje zbornika „Istorija jedne utopije“ u izdanju „Catena mundi“.
Govore: prof. dr Milomir Stepić, dr Aleksandar Raković, i Branimir Nešić, direktor izdavačke kuće „Catena mundi“.

Ponedeljak, 27. avgust: Solunska 28, Predstavljanje novog romana dr Neleta Karajlića

Utorak, 28. avgust, (Velika Gospojina): DUHOVNO – MUZIČKO VEČE povodom 1000 godina od prvog pisanog pomena krsne slave u Srba.
Učestvuju: dr Vladimir Dimitrijević i hor „Sveti Nikolaj Žički“

Letnje duhovne večeri su tradicionalna kulturna manifestacija u Čačku, koja se u letnjim mesecima u organizaciji Dveri održava na otvorenom prostoru u strogom centru grada već 13 godina. Do sada je održano više desetina različitih programa: tribina, promocija, projekcija filmova, koncerata, okruglih stolova…

Gosti Letnjih duhovnih večeri u Čačku su najpoznatiji srpski duhovnici, intelektualci, književnici, publicisti, umetnici…

Idejni tvorac Letnjih duhovnih večeri u Čačku je Boško Obradović, a program se od 2013. godine realizuje u saradnji sa izdavačkom kućom „Catena mundi“ iz Beograda, koja se bavi izdavaštvom duhovne i nacionalne literature.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here