Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković je sa članovima svog proširenog Kolegijuma posetio privredno društvo “Sloboda” a. d. Čačak.

Generalni direktor Slobode Zoran Stefanović predstavio je proizvodne kapacitete, poslovne rezultate i planove tog privrednog društva.

foto: Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula

Diković i saradnici obišli su objekte ovog preduzeća za kompletiranje municije srednjeg i velikog kalibra, izradu čaura, za mehaničku obradu rezanjem i izradu prototipova, kao i linije za lakiranje i završnu hemijsku zaštitu čaura, saopštilo je Ministastvo odbrane.

Za dugogodišnju uspešnu saradnju i doprinos unapređenju operativnih sposobnosti Vojske Srbije, načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković uručio je zahvalnicu generalnom direktoru “Slobode” Zoranu Stefanoviću.

U upravnoj zgradi preduzeća “Sloboda” a. d. Čačak danas je održana i sednica proširenog Kolegijuma načelnika Generalštaba, na kojoj su, između ostalog, razmatrani bezbednosna situacija u zemlji i regionu, spremnost i sposobnost snaga Vojske Srbije i druga pitanja od značaja za operativne i funkcionalne sposobnosti Vojske Srbije.

1 KOMENTAR

  1. Večeras je trpeza monaška, a ne kneževska. Večeras nema veprovine, nema zečetine, nema srnetine i nema divokozine. Ne zato što nemamo dobrih lovaca i kuvara, nego zato što moramo da ostanemo i gladni i trezni. Ovo je više pričešće nego večera. Ješćemo ono što je jeo Hristos, jer ćemo sutra biti Hristovi ratnici. Gospodo da se pomolimo. Nek nemamo ništa do jedno zrno soli, al nek sve bude njime osoljeno. I kad nam sve odnesu vode i vatre to jedno zrno neka nam bude sve. Amin! Prvu ću čašu podići mojim vojnicima, a prvu zdravicu prvome među njima. Da još jednog Obilića imam u vojsci mirnije bih uoči Kosova spavao…

    Generali,Vi ste naš ponos..Naše zrno soli..

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here