Čačanski pisac Mića Milovanović objavio je novi roman pod nazivom “Delirijum”. Recenzent Radmilo Mićković smatra da ovo delo predstavlja krunu književnog stvaralaštva ovoga autora.

Za razliku od prethodnih sedam romana baziranih na takozvanoj stvarnosnoj prozi ovde dominira magični realizam sa snažnim primesama groteske, ironije, sarkazma i humora.

Autor u ovom delu daje mračnu sliku imaginarne zemlje Stravinije tokom 25. godina njene burne najnovije istorije. Ponirući u sve pore života i zahvatajući sve društvene slojeve srpske stvarnosti od pada Berlinskog zida 1989. do velike poplave 2014. Milovanović, kao oštrim skalpelom, zaseca u živo tkivo morbidne svakodnevice, ne štedeći nikoga.

On na svetlost dana iznosi sav talog, mulj i čemer koji u ovo burno vreme na površinu izbacuje korifeje zla: tajkune, profitere, propale politikante, sudstvo, policiju i vlast.

Milovanović je poslednjih godina jedan od najčitanijih pisaca u ovom delu Srbije.

Prošle godine je za svoj romnan “Molitva za oca Prohora” dobio je visoko priznanje u Rusiji “Srebrnog viteza” na Konkursu Sveslovenskog literarnog foruma u Irkutsku za 2017. godinu.

Media portal

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here