Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Protiv narkomanije u školama

post-title


Komisija za borbu protiv narkomanije u školama, koja će raditi na podizanju svesti o štetnosti narkotika, donela je operativni plan za sprovođenje programa prevencije zloupotrebe droga u školama.

U okviru ovog programa Ministarstvo zdravlja Republike Srbije u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Kragujevac organizovalo je u sredu, 29. avgusta, jednodnevnu obuku za formirane timove na teritoriji Šumadijskog, Moravičkog, Zlatiborskog, Raškog i Pomoravskog okruga.

Deo ovog tima su pored predstavnika škola, Zavoda za javno zdravlje, policije i drugih relevantnih aktera u Čačku i predstavnici Kancelarije za mlade.

Oni će se baviti prevencijom narkomanije u školama, a edukacija za njih održana je na Fakultetu medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu. Komisija za borbu protiv narkomanije u školama napravila je program sa kojim će ući u sve škole u Srbiji, kako bi se deci predstavila štetnost narkotika. Problem zloupotrebe supstanci kod mladih je jako zastupljen, jer je u pitanju sve intenzivniji problem, mladi uzimaju sve različitije i opasnije supstance.

U Srbiji svakog dana ima sve više psihoaktivnih supstanci, prave se na razne načine i sve su fatalnije. Postoji želja kod dece da to probaju, a na društvu je da pokuša da im ukaže da to nije ulaznica u svet odraslih i nešto što će im doneti dobro u budućnosti.

Prema podacima Ministarstva zdravlja Republike Srbije u poslednjih šest meseci na listu zabranjenih supstanci stavljeno je 20 novih.

Članovi ovog tima apeluju na građane da shvate u kakvoj je opasnosti svaki pojedinac koji konzumira drogu.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar