Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, izjavio je danas da je na račun grada iz državnog budžeta prebačeno 150.000.000 dinara i da će zahvaljujući tim sredstvima, ali i značajnim prihodima biti realizovani mnogi projekti.

Preman njegovim rečima, već dva meseca se priprema rebalans budžeta, o kom će odbornici raspravljati na prvoj narednoj sednici koja je planirana za polovinu septembra.

“Želimo da neke pozicije koje su pre svega neizvodljive do kraja godine, osnovnom odlukom o budžetu izmenimo, da sve one aktivnosti koje možemo da sprovedemo do kraja godine da ih i finalizujemo i da kroz novu izmenu o budžetu sprovedemo”, rekao je Todorović.

On je naveo da je plan da se o rebalansu budžeta raspravlja na sednici Skupštine grada u septembru, kako bi se u oktobru i novembru sprovele odluke o javnim nabavkama, a zatim realizovani planovi.

Prema njegovim rečima, radovi na izgradnji fiskulturne sale između škole “1. novembar” i Ustanove “Zaračak” se privode kraju, dodajući da će za opremanje biti izdvojena dodatna sredstva.

“Izmenom osnovne odluke o budžetu opredelićemo sredstva za sve one neophodne sadržaje koje bi trebalo da imaju korisnici fiskulturne sale. To je više od 5.000.000 dinara za sve rekvizite koji su neophodni”, naveo je Todorović.

Media portal

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here