Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Obrovac presudio Lučancima

post-title


Mačva na premijeri 7. kola nanela timu iz Lučana prvi poraz u aktuelnom šampionatu.

U Superligi Srbije posle meča Mladost Lučani - Mačva 1:2 (1:1) ostaje samo jedan neporaženi tim - Crvena zvezda!

[caption id="attachment_79653" align="aligncenter" width="712"] foto: Miloš Cvetković/RAS Srbija[/caption]

Tim Nenada Milovanovića je protiv Šapčana imao veći posed lopte, više šuteva (13:5, od toga 10:3 u okvir gola) i šansi, ali su izabranici Dragana Aničića bili daleko precizniji u završnici, pa će se u grad na Savi vratiti sa sva tri boda.

Mladost je prethodno imala tri pobede i tri remija, a u petak je doživela prvi poraz u domaćem prvenstvu, dok je Mačva zabeležila treću pobedu (drugu zaredom u gostima) i pred dvonedeljnu pauzu se probila u gornji deo tabele.

Šapčani su poveli u 19. minutu, efektnim pogotkom Nenada Gavrića, koji je bio strelac i minulog vikenda protiv Partizana.

Na 1:1 izjednačio je Aleksandar Pejović iz penala u 27. minutu, nakon što je njegov prezimenjak Filip u kaznenom prostoru srušio Lazara Jovanovića.

Mladost u drugom poluvremenu nije dominirala kao u prvom, kada je Mačvu više puta spasao odlični golman Dušan Puletić, ali je i dalje stvarala više prilika. Najbliža preokretu bila je u 80. minutu, kada je iskusni Janko Tumbasević uzdrmao stativu.

Već u narednom minutu usledio je šok i momenat odluke na drugoj strani - loptu je u polukontri prihvatio Ivan Obrovac, sa levog boka "zalomio" u sredinu i odmerenim udarcem pogodio dalji gornji ugao, ostavivši golmana Dragana Rosića potpuno nemoćnog.

Pomenimo i da su domaći igrači dva puta od sudije Danila Grujića bezuspešno tražili penal.

Prvo kada je Igor Ristivojević prilikom kornera sa obe ruke držao Tumbasevića oko struka, a zatim i u finišu, pri rezultatu 1:2, kada je lopta posle centaršuta Marka Pavlovskog pogodila Ristivojevića u ruku.

"Sigurno je da su ovo velika tri boda za nas. Mladost je diktirala tempo, imala više šansi, a mi smo pobedili najviše zahvaljujući disciplini i borbenosti. Svaka čast mojim igračima", rekao je trener Mačve Aničić za TV Arena sport.

Nenad Milovanović konstatovao je da njegov tim ima očiglednih problema sa realizacijom.

"Mnogo pravimo šansi iz igre, videli ste danas i stative, Mačva je to kaznila. Iskoristila je svoje dve opasne situacije, mi nismo naših 10. Bilo je i nekih stvari koje ne želim da komentarišem", osvrnuo se iskusni stručnjak najverovatnije na pomenute sporne situacije.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar