Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Posle 15 godina nova vodovodna mreža u Solunskoj ulici

post-title


Uz redovno i svakodnevno obavljanje poslova koji su u nadležnosti Javno komunalnog preduzeća Gornji Milanovac, ekipe ovog preduzeća trenutno izvode i radove na rekonstrukciji vodovodne mreže u Solunskoj ulici. Cilj radova je da se stare i dotrajale cevi zamene novim i to u dužini od 500 metara.

V.d. direktor Javno komunalnog preduzeća Ivan Lazić izjavio je da je u sklopu ovih radova izvršena i ugradnja više od 1000 metara glavnog i razvodnog cevovoda.

- Ovim radovima izvršeno je prevezivanje svih korisnika koji su napajani vodom za piće sa starog cevovoda na novi polietilenski vodovod. Ova faza radova, koja obuhvata i izgradnju šahti, biće završena naredne nedelje.

Vrednost radova na rekonstrukciji ovog dela vodovodne mreže je oko milion i dvesta hiljada dinara i finansirani su sredstvima Javnog komunalnog preduzeća.

- Građani u ovom delu ulice čekali su više od petnaest godina da se zameni ovaj stari cevovod, rekao je Lazić.

Prema njegovim rečima, ovo preduzeće se obavezalo da nakon završetka radova vrati u prvobitno stanje ulicu, trotoar i dvorišta u delu gde su izvođeni radovi.

Iz Javno komunalnog preduzeća za naredni period najavljuju i druge investicije, kao i zamene starih cevovoda u ukupnoj dužini od oko 150 kilometara, na teritoriji cele opštine Gornji Milanovac. Izvođenje ovih radova zavisi od obezbeđivanja novčanih sredstava, ali i od vremenskih uslova.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar