Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Proteklog vikenda održani "Plodovi zapadnog pomoravlja" i Ovčarsko-kablarska regata

post-title


Proteklog vikenda u Zablaću održana je 12. po redu manifestacija "Plodovi zapadnog pomoravlja", pod pokroviteljstvom Grada Čačka. Glavni cilj manifestacije bio je uspostavljanje saradnje između primarnih poljoprivrednih proizvođača i prerađivača.

Učestvovalo je 36 direktnih i više od 100 indirektnih proizvođača voća i povrća. Pokazatelj da se sela podmlađuju je taj što se sve više koriste savremene tehnologije. Centralni deo manifestacije bila je berza hrane.

Održan je Sajam prateće industrije u poljoprivredi, takmičenje u pripremanju sataraša, jagnjećeg i prasećeg pečenja. Posetioci su mogli da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu, u kom su učestvovali i mališani iz Predškolske ustanove "Moje detinjstvo".

Manifestaciju su posetili pomoćnik ministra poljoprivrede u Vladi Republike Srbije Aleksandar Bogićević, gradonačelnik grada Čačka Milun Todorović, gradski funkcioneri i veliki broj građana.

Održana i 14. Ovčarsko-kablarska regata

U nedelju, 2. septembra održana je 14. Ovčarsko-kablarska regata. Regata je održana na Zapadnoj Moravi, hidro-akumulacija Međuvršje, sa startom u Međuvršju kod restorana „Santa Maria“ i ciljem u Ovčar Banji kod restorana „Dom“.

- Mada je termin regate promenjen, zbog nepovoljnih vremenskih prilika u julu, i ovog puta regata je privukla značajan broj učesnika. Možemo reći da se potvrdilo da Ovčarsko-kablarska regata ima svoje prijatelje koji sa nestrpljenjem iščekuju svaku narednu regatu. Ovog puta se okupilo preko 250 učesnika na 25 plovila. Regata je startovala u 10.30 časova i nakon 11 km plovidbe svi učesnici su bezbedno uplovili u Ovčar Banju oko 13.35 časova. Plovidba je protekla u najboljem redu, te su učesnici su uživali u dobroj atmosferi, predivnom ambijentu klisure i lepom letnjem danu, ističu organizatori.

Ovčarko-kablarsku regatu su organizovali JU „Turistička organizacija Čačka“, Udruženje građana „Vikend naselje Zapadna Morava“ i restoran „Dom“ Ovčar Banja. Za bezbednost učesnika brinuli su Ronilačko-spasilački klub „Borac“, Dom zdravlja Čačak i agencija „Alarm“. Organizatori se zahvaljuju na saradnji restoranima „Santa Maria“ i „Plaža“ u Međuvršju.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar