Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Komplet lektire za đake prvake

post-title


Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević posetio je danas osnovnu školu „Arsenije Loma“ na Rudniku i tom prilikom podelio komplet lektire za učenike prvog razreda.

Ovom prilikom Kovačević je rekao da će komplet lektire biti podeljen svim đacima prvacima sa teritorije opštine Gornji Milanovac.

- Uz lektiru, đaci prvaci će dobiti i Pažljivka, kako bi se uključili i na najbolji način razumeli funkcionisanje saobraćaja, kako na gradskom, tako i na seoskom području.

Predsednik opštine je naglasio da je opština Gornji Milanovac ove godine izdvojila preko 95 miliona dinara za finansiranje osnovnog obrazovanja. Takođe, on je podsetio da se opština aktivno uključila i da podržava mere populacione politike za koje se zalaže i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

- Opština Gornji Milanovac izdvaja značajna sredstva, negde preko 46 miliona dinara za razne subvencije i podsticaje rađanju na teritoriji naše opštine.

Predsednik je izrazio nadu da je ovo jedna od poslednjih godina u kojoj se beleži smanjen broj prvaka na teritoriji Gornjeg Milanovca.

Dragana Miletić, direktorka osnovne škole „Arsenije Loma“ na Rudniku izjavila je da su školsku godinu dočekali spremno, kao i svake godine do sada.

- Uz podršku opštine Gornji Milanovac i preduzeća „Rudnik i flotacija“ prošle godine smo obnovili toalete, a ove godine zajedno smo obnovili stolariju na školi.

Direktorka se zahvalila predsedniku opštine Dejanu Kovačeviću i direktoru kompanije „Rudnik i flotacija“ Darku Vukobratoviću na značajnoj donaciji što doprinosi lepšem i toplijem ambijentu za boravak učenika.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar