Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



Borac bez reprezentativca Đokovića, ali sa Majstorovićem u timu pobedio Krku

post-title


U pripremnoj utakmici Borac je u dvorani kraj Morave uspeo da savlada Krku rezultatom 84:70 (20:14; 30:22; 17:20; 17:14).

[caption id="attachment_79967" align="aligncenter" width="672"] foto: KK Borac[/caption]

Od samog početka bila je očita želja Čačana da se pokažu pred velikim dužnikom, a ovogodišnjim učesnikom ABA 1 lige. Iako je reč o pripremnoj utakmici, igrači oba tima su se dobrano trudili. Istina, na početku je vladala mala košgeterska suša. Samo je Radovan Đoković uspevao da probaci loptu kroz obruč. Takođe, da je domaćin igrao dobru odbranu govori podatak da Krka gotovo tri minuta nije postigla poene. Daleko bolju igru prikazivao je Borac u uvodnim minutima. Istina, gosti su se krajem prve deonice probudili, uspevši da smanje zaostatak, ali ne i da izjednače.

Kočović je sjajnim prodorom otvorio drugu četvrtinu. Zahvaljujući pre svega njegovim poenima, ali i trojci Čarapića, Borac je otišao na maksimalnih +15 (35:20). Krka se veoma mučila da dođe do prave igre. Bilo je evidentno da je domaćin spremniji za ovaj duel. Sve konce igre držao je u svojim rukama. Sjajna igra odvela je Borac na velikih 18 koševa prednosti (46:28). U dobrom ritmu otišao je domaći tim na veliki odmor.

Marinović je pogotkom van linije 6,75 započeo drugo poluvreme, stavivši do znanja rivalu da Borac ne namerava da spusti gas. Sve vreme imao je domaćin dvocifrenu prednost, čak je u jednom trenutku uvećavši na velikih + 19 (59:40). Čačani su zaista ostavljali sjajan utisak na posmatrače u hali kraj Morave. delovali su neverovatno ubedljivo. Na drugoj strani Krka je delovala bledo. Nisu gosti ostavili utisak ABA 1 tima. Borac ih je potpuno nadigrao.

Poslednji desetominutni deo Krka je zaigrala nešto bolje. Ipak, to nije bilo dovoljno da se ozbiljnije ugrozi prednost Borca. Iako domaćin nije šutirao kao u prvom poluvremenu, i dalje je bio tim koji vodi glavnu reč. Nije dozvoljavao Slovencima da utakmicu uvedu u egal. Samo u jednom momentu uspela je Krka da spusti zaostatak na jednu cifru (72:63). Ali to je bilo sve od gostujućeg tima. Borac je polako, ali sigurno priveo utakmicu kraju, zabeleživši važnu pobedu u pripremnom periodu.

Pobeda Borca dobija na značaju ako se u obzir uzme i podatak da u timu nije bilo reprezentativca Ilije Đokovića koji je na pripremama sa nacionalnim timom. Sa druge strane za Čačane je nastupao odlični Đorđe Majstorović, bivši igrač Partizana, za koga postoje naznake da će parafirati ugovor sa Borcem.

Borac: Čarapić 5, Popović 2, Alikadić, Kočović 18, Marinović 7, Gavrilović, Krsmanović, Majstorović 11, Prlja 9, R. Đoković 11, Stamenković 12, Zekavičić 9.

Krka: Lapornik 12, Marineli 3, Škedelj, Osolnik 2, Bratoš 8, Stipančev, Cinac 14, Lalić 15, Jančar Jarc 2, Jošilo 5, Fifolt 2, Balažić 7.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar