Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



STANISAVLJEVIĆ: Bitka za svaku loptu!

post-title


Jak je Sinđelić, uporan je Borac! Tako bi u jednoj rečenici mogla da glasi načelna najava poslednje utakmice šestog kola PLS-a, u kojoj se večeras sastaju čačanske Zebre i momci iz Beograda. Šta očekuje trener Borca, Vladimir Stanisavljević, najbolje ilustruje prva rečenica iz njegovog redovnog MOZZART Sport raporta:“Bitka, i jagma za svaku loptu na našem terenu ne gine ni nama ni njima“...

To kaže šef struke i sportski direktor FK Borac, koji je novu sezonu u PLS rangu takmičenja morao da započne s pelcerima koji su izrasli kraj Morave. Nije se drugačije ni moglo, naravno zbog krize, što je rezultovalo povlačenjem čačanske dece sa kaljenja iz Poleta.

„Hteli smo mi i ranije da u žižu bacimo čačanske naraštaje. Nismo planirali ovako masovno podmlađivanje tima, a da se može, videlo se odmah nakon prvih par kola u šampionatu. Sada je bitno da povećamo realizaciju, odnosno da ojačamo napadačke efektive tima koji iz utakmicu u utakmicu igra sve bolje“, kaže Stanisavljević.

S tim u vezi, valja znati da je Borac u prošlom kolu mudro u Dobanovcima izborio 1:1. Delovale su Zebre na mah fizički umorno, i to sve zbog vizije stručnog štaba. Jednostavno, igračima je bio dat gas, onako do daske. Drugačije se u kratkom roku nije moglo doći do uigravanja tima.

„Da, to je tačno! Mnogi momci izuzev nespornog talenta, u prvi mah nisu imali dovoljno iskustva za utakmice koje su se igrale. Morali smo da navalimo iz sve snage, a sada smo pojačani s Vladimirom Otaševićem u Jovicom Vasilićem koji je svojevremeno nosio dres Vojvodina, užičke Slobode, OFK Beograda i Novog Pazara. Svež je u trenažnom procesu, ali će i on svakako biti uzet u obzir. Uostalom, svi naši igrači su u bubnju za izlazak na teren, svi uzuzev Saše Mišića, koji još nije sanirao povrede sa utakmice s Novim Pazarom“, tvrdi Stanisavljević.

Kakav je Borac ovoga trenutka, naspram vaše procene Sinđelića?

„Sinđelić je klasična beogradska ekipa. Igraju na posed, što bi se reklo loptu drže do noge, i to je to. Sigurno su među pet najboljih u ligi, tako da očekujemo i borbu naspram tog kvaliteta“, zaključio je šef struke Čačana koji na teren Gradskog stadiona kraj Morave izlaze večeras u 18:30.



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar