Muška seniorska reprezentacija Srbije nalazi se u Bariju, gde će igrati na XIX SP 2018, koje će se odigrati 9 – 30. septembra u Bugarskoj i Italiji. Utakmice sa SP u Italiji i Bugarskoj direktno će prenositi TV Sport Klub. Nikola Grbić, prvi trener seniora Srbije, odredio je sastav tima koji će igrati na Svetskom prvenstvu. Među putnicima nalazi se i mladi Čačanin Petar Krsmanović.

Na spisku su:

TEHNIČARI: NIKOLA JOVOVIĆ (ZIRATBANK ANKARA, TURSKA) I IVAN KOSTIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD).

KOREKTORI: ALEKSANDAR ATANASIJEVIĆ (PERUÐA, ITALIJA) I DRAŽEN LUBURIĆ (HALKBANK ANKARA, TURSKA).

LIBERA: NIKOLA ROSIĆ (KRAJOVA, RUMUNIJA) I NEVEN MAJSTOROVIĆ (KRAJOVA, RUMUNIJA).

BLOKERI: MARKO PODRAŠČANIN (PERUÐA, ITALIJA), SREĆKO LISINAC (TRENTINO, ITALIJA), PETAR KRSMANOVIĆ (GAZPROM JUGRA SURGUT, RUSIJA) I ALEKSANDAR OKOLIĆ (PAOK SOLUN, GRČKA).

PRIMAČI: NEMANJA PETRIĆ (BELOGORJE BELGOROD, RUSIJA), UROŠ KOVAČEVIĆ (TRENTINO, ITALIJA), MARKO IVOVIĆ (LOKOMOTIVA NOVOSIBIRSK, RUSIJA) I MILAN KATIĆ (BELHATOV, POLJSKA).

Seniori Srbije će prvi meč u C grupi XIX SP 2018. u Bariju odigrati protiv SAD, u sredu, 12. septembra od 20.30 časova. Srbija će drugi meč odigrati u četvrtak, 13. septembra od 20.30 časova protiv Kameruna. Nakon slobodnog dana, Srbija će u subotu, 15. septembra igrati protiv Tunisa od 17.00 časova, a u nedelju, 16. septembra protviv Australije od 20.30 časova. Posle drugog slobodnog dana (ponedeljak), Srbija će poslednji meč u Bariju odigrati u utorak, 18. sepembra od 20.30 časova protiv Rusije.

Plasman u II fazu izboriće 4 selekcije.

Za razliku od prethodnih SP, u Italiji i Bugarskoj će od velike važnosti biti ishodi svih 5 mečeva prve faze, jer se svi osvojeni bodovi iz takmičenja po grupama prenose u II fazu takmičenja.

Konkretno, muška seniorska reprezentacija Srbije igraće u C grupi u Bariju sa SAD, Rusijom, Australijom, Kamerunom i Tunisom i u II fazu takmičenja će preneti osvojene bodove protiv svih 5 selekcija iz grupe, bez obzira na činjenicu da će takmičenje nastaviti samo 4 najbolje ekipe.

Takođe, plasman u III fazu izboriće pobednici 4 grupe II faze, kao i 2 najbolje drugoplasirane selekcije iz sve 4 grupe.

Sistem takmičenja na Svetskom prvenstvu odbojkaša je takav da se do poslednjeg meča I faze neće znati sastavi grupa II faze. Srbija može u II fazi da igra u Milanu, Bolonji, Sofiji ili Varni ! Ukoliko Srbija bude prvoplasirana, igraće u G grupi, u Sofiji. Ukoliko osvoji drugo mesto putovaće u H grupu u Varnu, u Bugarsku. Osvajanjem trećeg mesta, Srbija će obezbediti mesto u E grupi u Milanu, u Italiji, a ukoliko bude četvrta, u II fazi će igrati u F grupi u Bolonji, u Italiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here