Preporučujemo aplikaciju za Vaš telefon!     Android iOS

Pretraga vesti



SOČ od USPRS traži radikalizaciju štrajka, časovi skraćeni u skoro svim školama

post-title


Sindikat obrazovanja Čačak (SOČ) uputio je zahtev Predsedništvu i Glavnom odboru Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS), da na prvoj narednoj sednici razmotri njihov predlog o radikalizaciji štrajka zaposlenih u prosveti.

"Ministarstvu prosvete nauke i tehnološkog razvoja 20. avgusta dostavljena je naša Odluka o štrajkovima sa samo jednim zahtevom: Da svi prosvetni radnici budu svrstani u devetu platnu grupu. Tri akcije USPRS (protest u Beogradu 31.08. i štrajkovi sa više od 500 Unijinih škola 3. i 11. septembra), nisu dovoljne da nas nadležni ministri finansija, državne uprave i prosvete, pozovu na razgovor. Predlažemo radikalizaciju štrajka, jer je očigledno da nas do sada niko nije ni čuo, ni uvažio", navodi se u saopštenju SOČ-a.

Prosvetari su i danas stupili u jednodnevni štrajk skraćenjem časova na pola sata, jer su nezadovoljni predlogom platnih grupa i razreda.

Na području Moravičkog okruga od ukupno 50 škola, časovi su skraćeni u 48, izjavio je za Media portal, predsednik SOČ-a Vladimir Adžić.

"U 34 škole na području Čačka, Lučana, Gornjeg Milanovca i Ivanjice časovi su skraćeni na pola sata, dok u 14 škola zaposleni izlaze 15 minuta pre kraja časa", istakao je Adžić.

Media portal



Komentari
Vest nema komentara.
Budite prvi koji će komentarisati ovu vest!

Ostavite komentar